Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΩ, Η ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

 

Μια απέραντη λαοθάλασσα βούλιαξε κυριολεκτικά την Κυριακή (12/2) το Σύνταγμα στην Αθήνα και πολλές πόλεις της χώρας.

Αν αυτή η κοσμοπλημμύρα αφήνονταν να εξελιχθεί ειρηνικά, με τη συνεχή προσέλευση κόσμου, τότε είναι βέβαιο οτι την Κυριακή το βράδυ θα ζούσαμε ένα πρωτοφανή και απίστευτο λαϊκό σεισμό, που μπορούσε να σαρώσει πολλά δεδομένα.

Με ένα τέτοιο απέραντο, ειρηνικό και ενωτικό λαϊκό ποτάμι, άλλες και πολύ καλύτερες θα ήταν οι εξελίξεις μέσα στη Βουλή και κυρίως διαφορετικές οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα από τη Δευτέρα.

Κάποιοι, όμως, ήξεραν και ήθελαν να προλάβουν αυτές τις ανεπιθύμητες εξελίξεις!

Η βίαιη διάλυση της κοσμοπλημμύρας του Συντάγματος την Κυριακή το βράδυ ήταν προσχεδιασμένη και περίπου είχε προαναγγελθεί!

Για άλλη μια φορά, με ισχυρή κάλυψη από την εξουσία, κινήθηκαν οργανωμένα τα γνωστά – άγνωστα παρακρατικά κέντρα, μαζί με τους, επίσης, γνωστούς – άγνωστους μηχανισμούς εγχώριων και ξένων υπηρεσιών.

ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

Οι βρώμικοι θύλακες μέσα στα ΜΑΤ και τις δυνάμεις Ασφαλείας, εξαπέλυσαν από το απόγευμα της Κυριακής ένα νέο, πρωτοφανή και ανυπόφορο πόλεμο βίας και χημικών σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών.

Αξιοποίησαν γι αυτόν τον πόλεμο και για άλλη μια φορά τις "αόρατες" ομάδες προβοκατόρων "κουκουλοφόρων" που έδρασαν οργανωμένα και ασύδοτα.

Και επειδή ούτε η βία, ούτε η τρομοκρατία και τα χημικά δεν πτοούσαν τον κόσμο, ο οποίος προς στιγμήν διελύετο αλλά ξανασυγκεντρωνόταν επίμονα και συνέχιζε μαζικά και απτόητος να δίνει το παρόν, επιστρατεύτηκαν νέα όπλα φόβου και τρομοκράτησης.

Οργανωμένοι πυρήνες παρακρατικών και προβοκατόρων "κουκουλοφόρων" που παρασύρουν εύκολα ανυποψίαστους πολίτες και ιδιαίτερα νέους, άρχισαν να επιδίδονται ανενόχλητοι σε βάρβαρες λεηλασίες και εμπρησμούς ακόμα και κτιρίων με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό φορτίο στο κέντρο της Αθήνας.

Η βάρβαρη καταστροφή στο κέντρο υπήρξε μεγάλη!

Οι εικόνες της φωτιάς και οι τρομολαγνικές παρουσιάσεις των τηλεοπτικώ μέσων, ήταν οι μόνες που μπορούσαν να προκαλέσουν "σοκ και δέος" για τη διάλυση του πλήθους!

Η λεγόμενη, όμως, νίκη της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου στη Βουλή, υπήρξε "πύρρειος".

Στην ουσία ο δοτός Λ. Παπαδήμος και ο "δικομματικός" συνεταιρισμός υπέστη στη Βουλή μια μεγάλη ήττα και μόλις απέφυγε τη συντριβή!

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, φυσικά το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ είναι μετά την ψηφοφορία τα μεσάνυκτα της Κυριακής, στη Βουλή, βαρύτατα λαβωμένοι! Σχεδόν υπό κατάρρευση!

Το εργατικό λαϊκό ποτάμι μπορεί να ανακόπηκε την Κυριακή το βράδυ αλλά η υποχώρησή του είναι πολύ προσωρινή.

Αυτήν την ώρα ο λαός μπορεί να περάσει και θα περάσει στην αντεπίθεση!

Αντεπίθεση όμως που δεν θα είναι τυφλή και χωρίς προοπτική!

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Για να επιτευχθεί αυτό, είναι όσο ποτέ αναγκαίος ένας νέος ρόλος της Αριστεράς.

Σήμερα είναι θέμα επιβίωσης και ελπίδας για τη χώρα μια σύγκλιση, συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων για μια ισχυρή πολιτική και κοινωνική παρέμβαση.

Κι αυτή η συμπαράταξη δεν μπορεί να περιορισθεί στη γενική αντιμνημονιακή τοποθέτηση.

Φτάνει πια η απλή αντιμνημονιακή ρητορεία, η οποία δεν συνοδεύεται από εναλλακτικό ριζοσπαστικό περιεχόμενο!.

Η Αριστερά χρειάζεται συμπαράταξη πάνω σε ένα σαφές εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα που, κατά την κατάθεση της Iskra, μπορεί να έχει ως αφετηρίες τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους, την έξοδο από το ευρώ, τη σύγκρουση με την ΕΕ, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, μια μεγάλη αναδιανομή πλούτου και την ανασυγκρότηση του δημοσίου για ένα μεγάλο προοδευτικό, αναπτυξιακό και παραγωγικό πρόγραμμα.

Μια συμπαραταγμένη Αριστερά μπορεί να δώσει νέα ορμή και ανάπτυξη στους ενωτικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες, να συμβάλλει στην "περιφρούρησή" τους και να τους προσδώσει μια οργανωμένη, εναλλακτική, προγραμματική κατεύθυνση.

Το νέο Μνημόνιο μπορεί να πέρασε, στη Βουλή.

Μπορεί, όμως, να ακυρωθεί στην πράξη και τη ζωή!

Υπάρχει ελπίδα! Και η ελπίδα είναι όλοι αυτοί που κράτησαν πάντα όρθιο αυτό τον τόπο. Και είναι πολλοί!

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.