Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

«Θερίζει» ο καρκίνος του πνεύμονα

Σταθερά ανοδική χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την πορεία του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι παρά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, κάθε χρόνο καταγράφονται 7.000 θάνατοι εξαιτίας της εν λόγω νόσου.
Ενδεικτική όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το κάπνισμά έχει αναγάγει τη νόσο σε πρόβλημα δημόσιας υγείας με ενδημικές διαστάσεις, είναι η αυξημένη προσέλευση των περιστατικών στις ογκολογικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων. Μόνο στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία» τα περιστατικά έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 25% με 30%.
Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στους άνδρες. Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι ότι ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί πλέον και την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο και στις γυναίκες, καθώς τα ποσοστά των καπνιστριών έχουν αυξηθεί ραγδαία την τελευταία δεκαετία. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί , η επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα έχει ελάχιστα βελτιωθεί και φαίνεται ότι συνήθη χημειοθεραπευτικά φάρμακα έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες τους στην αντιμετώπιση της νόσου.
Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν το 2ο διεθνές συνέδριο για τον καρκίνο του πνεύμονα με τίτλο «Από το Εργαστήριο στην Κλινική Πράξη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 με 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
(Α.Π.Ε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.