Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Προς ΝΔ «πλέουν» Γεωργιάδης και Βορίδης

 

Στη ΝΔ αναμένεται να προσχωρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαγραφέντες από το ΛΑΟΣ βουλευτές, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας. Αρχικά, οι πληροφορίες ήθελαν τη μετακόμιση και του Θανάση Πλεύρη στη ΝΔ, μετά και τη διαφοροποίησή του, κατά ομιλία του στη Βουλή, από τη νέα αντιμνημονιακή γραμμή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τελικά ο κ. Πλεύρης δεν θα μετακινηθεί.

Οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης διεγράφησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ μετά τη διαφοροποίησή τους από τη γραμμή του κόμματος και την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς μετά τις διαγραφές των στελεχών του, κοιτά να «γεμίσει» τις μπαταρίες του κόμματος, μετά τη μνημονιακή του στροφή και εν όψει της δημιουργίας του νέου κόμματος, που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχουν εκτός από τον Πάνο Καμμένο και διαγραφέντες της ΝΔ.
Σύμφωνα με το Βήμα, ο Μάκης Βορίδης είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε δώσει και την έγκρισή του να παραμείνει στην κυβέρνηση ως υπουργός Υποδομών. Εξάλλου, από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης, είχε δηλώσει την Πέμπτη στο ΣΚΑΙ ότι ο κ. Σαμαράς ορθώς επιμένει στην διεξαγωγή των εκλογών, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη να αποχωρήσει ήταν λάθος.
Παρασκήνιο υπήρξε και για τον Θανάση Πλεύρη, που όμως δεν ψήφισε, αλλά απείχε, όπως έπραξε και το ΛΑΟΣ από την ψηφοφορία της Κυριακής. Μάλιστα, χθες Πέμπτη, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε δημόσια πως σε διαφορετικές συνθήκες θα ψήφιζε το μνημόνιο, λέγοντας ουσιαστικά το δικό του mea culpa.
Έντονη αναμένεται η αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ που σε πρόσφατες δηλώσεις απέδωσε σε ... vertigo (απώλεια προσανατολισμού) τη διαφοροποίηση των πρώην βουλευτών του από τη γραμμή του κόμματος.
«Τα προβλήματα άρχισαν όταν υπουργοποιήθηκαν οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης. «Οι άνθρωποι επηρεάζονται, κάποιοι μιλάνε για vertigo, ότι ίσως η γρήγορη ανέλιξη επέβαλε κάποια άλλη πολιτική ή να αλλάξουν τον προσανατολισμό τους...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.