Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Πλώρη για εκλογές βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η πολιτική συμμαχιών, η δράση του κόμματος αλλά και τα ψηφοδέλτια, θα τεθούν επί τάπητος σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα εισέρχεται σε προεκλογική τροχιά. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σήμερα και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ και από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις δύο συνεδριάσεις θα συζητηθεί και αναμένεται να εγκριθεί κείμενο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη ενός πολιτικού και κοινωνικού κινήματος που θα επιδιώξει να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου και την προσφυγή σε εκλογές και τους άξονες, γύρω από τους οποίους θα κινηθεί το κόμμα το επόμενο διάστημα σχετικά με την πολιτική συμμαχιών, την δράση του κόμματος εντός και εκτός βουλής και τα ψηφοδέλτια.
Οι γενικοί κύριοι άξονες της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι εξής:
1. Άμεση απεμπλοκή από το μνημόνιο, ανατροπή της πολιτικής που μας βυθίζει στην ύφεση και οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή. Ακύρωση του Μνημονίου και των μέτρων που απορρέουν από αυτό.
2. Ανατροπή της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν.
3. Ανατροπή της λιτότητας – αναδιανομή του πλούτου. Για την κρίση να πληρώσουν οι πλούσιοι και αυτοί που τη δημιούργησαν.
4. Προτεραιότητα για την Αριστερά είναι η κοινωνία και οι ανάγκες της.
5. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς μνημόνια λιτότητας και εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
6. Δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό κοινωνικό-δημοκρατικό έλεγχο. Εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
7. Μέτρα για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, στη βάση των αναγκών της κοινωνίας.
8. Υπεράσπιση δημόσιων αγαθών Υγείας – Παιδείας – Κοινωνικής Ασφάλισης.
9. Υπεράσπιση της δημοκρατίας.
10. Λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.