Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

«Το ποτάμι της αγανάκτησης δεν γυρίζει πίσω», δήλωση του Κώστα Πουλάκη

Δήλωση
του Κώστα Πουλάκη,
Μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για την κινητοποίηση κατά της αύξησης των διοδίων, που έγινε στα διόδια του Μακρυχωρίου στις 6/2/2011, όπως και αρκετοί άλλοι πολίτες που συμμετείχαν στην ίδια ή σε άλλες κινητοποιήσεις σε όλη τη Θεσσαλία, κλήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος. Για το γεγονός αυτό, ο κ. Πουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Τη στιγμή που η λαϊκή αγανάκτηση φουντώνει, απέναντι στα νέα ξεδιάντροπα μέτρα που μας φορτώνουν καθημερινά οι αρχηγοί των τριών κυβερνητικών κομμάτων από κοινού με την τρόικα, τη στιγμή που τα πολύμορφα κινήματα που ξεφύτρωσαν σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την αναγκαιότητα των πολιτών να επιβιώσουν και για να παλέψουν για την αξιοπρέπειά τους, για να φωνάξουν “ως εδώ, δεν χρωστάμε, δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε”, έχουν ήδη ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ως προς τη μαζικότητά τους και σημειώνουν καθημερινά νίκες, επιστρατεύεται η καταστολή και οι ποινικές διώξεις, ως τελευταία ελπίδα διάσωσης αυτής της πολιτικής.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να απειλούνται με ποινική δίωξη πολίτες, που με ειρηνικά μέσα, με πανό και προκηρύξεις, διαμαρτυρήθηκαν συμβολικά κατά της απολύτως παράνομης αύξησης των διοδίων και της παράδοσης των εθνικών οδών και του δικαιώματος στην ελεύθερη μετακίνηση στην κερδοφορία των μεγαλοεργολάβων, οι οποίοι χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τα έργα, εισπράττουν προκαταβολικά ιλιγγιώδη ποσά για διόδια.
Όλοι όσοι συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις, αλλά και ολόκληρη πλέον η ελληνική κοινωνία που συστηματικά εκβιάζεται εδώ και δύο χρόνια, λέμε πως δεν υπάρχει πλέον κανένας τρόπος να σταματήσουν την εκδήλωση της οργής των πολιτών. Ούτε τα εκβιαστικά διλήμματα, ούτε τα επικοινωνιακά τρυκ, ούτε η καταστολή μπορεί να μπει εμπόδιο. Το ποτάμι της αγανάκτησης δεν γυρίζει πίσω! Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αγωνιστούμε για να τους ανατρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.