Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό της Ομοσπονδίας Μεταλλουργών της Ιταλίας

Κεντρική επιτροπή Fiom-Cigl (Εθνική Ομοσπονδία Εργαζόμενων Μεταλλουργών)
Ημερήσια διάταξη για την υποστήριξη του ελληνικού λαού

Η κεντρική επιτροπή της FIOM, εκφράζει την ολοκληρωτική αλληλεγγύη της στις ελληνίδες και τους έλληνες εργαζόμενους στον αγώνα τους κατά των δρακόντιων μέτρων που τους επιβλήθηκαν απο την τρόικα και αποδέχτηκε το ελληνικό κοινοβούλιο.

Καμία οικονομική κατάσταση δε δικαιολογεί τα μέτρα που επαλλαμβανόμενα επιβάλονται σε ένα λαό του οποίου το 30% έχει ήδη φτάσει το επίπεδο της φτώχειας.

Η μείωση των μισθών, η κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων προς όφελος των ατομικών, οι περικοπές στην υγεία και στις συντάξεις σε μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση ήδη 5 χρόνια, στρέφονται με μανία ενάντια σε ένα λαό και κάνουν ξεκάθαρη τη χρεοκοπία του νεοφιλελευθερισμού αλλά και των σκοπών του.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί όχι μόνο μια άγρια επίθεση προς τους ανθρώπους της χώρας αλλά και προς τη δημοκρατία. Ένα κοινοβούλιο και ένας λαός στερημένος από κάθε είδους δυνατότητα λήψης αποφάσεων, και από τους οποίους ζητείται να υπογράψουν ένα γραμμάτιο σε μια ζωή φτώχειας, ανεξάρτητα από το αποτέλσμα των επερχόμενων εκλογων.

Η ελληνική υπόθεση καθιστά σαφές ότι:

  • Πρέπει η σημερινή μορφή της Ευρώπης να τεθεί υπό αμφισβήτηση και να αγωνιστούμε για μια δημοκρατική ομοσπονδία, όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν
  • Πρέπει να καταπολεμηθεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που με τη σκληροτητά τους, είναι οι υπεύθυνοι για την κρίση και τη φτώχεια ολόκληρων χωρών.
  • Να επιβληθεί εναλλακτική λύση όπου η εργασία και οι δημόσιες επενδύσεις να δημιουργούν ένα ευρωπαϊκό μοντέλο επικεντωμένο στην εργασία, τα δικαιώματα και την ευημερία.
  • Πρέπει να υπάρχει έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα της οποίας τα ομόλογα βρίσκοντια στα χέρια των γαλλικών και των γερμανικών τραπεζών

Η κεντρική επιτροπή δεσμεύεται οτι όλη η FIOM, θα συμμετάσχει στη διαδήλωση που διοργανώνεται με την ευκαιρία της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης στις 29 Φεβρουαρίου με μια έντονη κινητοποίηση εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των ελληνίδων και των ελλήνων εργατών.

Από το προεδρείο

*την ανακοίνωση στα ιταλικά τη βρίσκεται εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.