Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του Συνασπισμού για την κλοπή της Ολυμπίας, με αναφορά στον Μακρυγιάννη…

 

“‘Ή με την πολιτιστική μας κληρονομιά ή με τις αγορές”!!
Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού αναφέρει σχετικά με τη ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας:
«Η δεύτερη μεγάλη ληστεία μοναδικών θησαυρών, αυτή τη φορά από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας (είχε προηγηθεί η Εθνική Πινακοθήκη), αναδεικνύει:

Τις τραγικές ελλείψεις στη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων, τις ελλείψεις γενικώς στους τομείς του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες οφείλονται στις μνημονιακές πολιτικές και γενικά στην περιφρόνηση από τις κυρίαρχες πολιτικές της παρακαταθήκης του Στρατηγού Μακρυγιάννη ότι «για αυτά τα μάρμαρα επολεμήσαμε», και ας διαδίδουν υποκριτικά ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας.
Υπόψη, ότι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις αρχαιότητες στην Αρχαία Ολυμπία, όπως και άλλες υπηρεσίες, είχαν εκπέμψει SOS για τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.
Οι παραιτήσεις υπουργών που τίθενται στην διάθεση του εκάστοτε πρωθυπουργού, είναι χωρίς αντίκρισμα αφού η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ δεν είναι παραίτηση διότι δεν υπάρχει η αντίστοιχη πραγματική βούληση.
Με τις διάφορες εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο υπουργός πέραν του ατλαντικού δεν έχει πείσει ότι έχει γνώση των πραγματικών ελλείψεων σε ότι αφορά την πολιτιστική κληρονομιά.
Στο δίλλημα ή με την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ή με τις ΑΓΟΡΕΣ ο υπουργός έχει απαντήσει.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΜΟΝΙΑ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.