Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Ζητούν από το λαό να πέσει μπρούμυτα, να μην αντιδράσει και να παραδοθεί.

Δριμεία επίθεση της Αλ. Παπαρήγα για τη νέα συμφωνία

Δριμεία επίθεση της Αλ. Παπαρήγα για τη νέα συμφωνία

«Ελεγχόμενη η χρεοκοπία της χώρας, ανεξέλεγκτη η χρεοκοπία του λαού»

Συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας αλλά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού, χαρακτήρισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την απόφαση του Γιούρογκρουπ για την Ελλάδα σε συνέντευξη τύπου.
Μια πρώτη εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι η απόφαση που ελήφθη έχει και πάλι προσωρινό χαρακτήρα, καθώς, όπως είπε η κ. Παπαρήγα, η κρίση καθορίζει τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και η κρίση αυτή θα βαθαίνει συνεχώς και, κατά συνέπεια, και στην Ελλάδα το πρόβλημα κάθε άλλο παρά θα αντιμετωπιστεί.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι οι δανειστές χάνουν ένα πολύ μικρό μέρος των κερδών τους που είχαν στο πολλαπλάσιο κερδίσει, ενώ, αντίθετα, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία, όπως είπε, χάνουν γύρω στα 24 δισ. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία μεγαλώνει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας θα ζήσει σε απόλυτη εξαθλίωση.
Ακόμη και με βάση τη συμφωνία, η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, τότε θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και ουσιαστικά πάλι σε χρεοκοπία.
Ωστόσο, το σημείο στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα η γραμματέας του ΚΚΕ ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται στη χώρα πολιτική σταθερότητα και πολιτική ενότητα. Δηλαδή, είπε η κ. Παπαρήγα, ζητούν από το λαό να πέσει μπρούμυτα, να μην αντιδράσει και να παραδοθεί. "Κάτι που δεν θα συμβεί" συνέχισε η κ. Παπαρήγα και κάλεσε το λαό να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία της χώρας.
Ο λαός, είπε η κ. Παπαρήγα δεν πρόκειται να παραπλανηθεί από τη νέα συμφωνία και είναι ανάγκη, τόνισε, να αποβάλει το φόβο για την φτώχεια, να ενισχύσει το ΚΚΕ και να επιμείνει στον καθημερινό αγώνα για να δυσκολέψει με επιθετικούς αγώνες τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων και να διεκδικήσει μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η κ. Παπαρήγα είπε ότι στην κυβέρνηση ήθελαν την πρόσθετη εποπτεία, γιατί είναι μια μορφή τρομοκρατίας του λαού για να περάσει αυτή η πολιτική. Είναι ανάγκη, κατέληξε η κ. Παπαρήγα, ο λαός από αύριο να συνεχίσει τον αγώνα, γιατί η εργοδοσία θα ξεσαλώσει και η απάντηση πρέπει να δοθεί και με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.