Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Η τρόικα συνεχίζει να παίζει τη... μελωδία της καταστροφής

 

Τον Τιτανικό λίγο πριν από την ολοκληρωτική του βύθιση θυμίζει η κατάσταση στη χώρα μας. Ενώ η οικονομία χτύπησε στο παγόβουνο της... ύφεσης, η τρόικα συνεχίζει αμέριμνα να παίζει την ίδια μελωδία.

Τη μελωδία της λιτότητας που ταυτίζεται πλέον με τη μελωδία της καταστροφής. Γιατί το πρόγραμμα που επιβάλλει το μόνο σίγουρο είναι πως θα βαθύνει την ύφεση, αλλά δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρο πως στο τέλος θα σώσει τη χώρα. Τον φόβο αυτόν επισημαίνουν όχι μόνο οικονομολόγοι, αλλά από χθες και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο ευρωκοινοβούλιο. «Αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη. Οδηγεί κατευθείαν στον τοίχο» είπε κάποιος εξ αυτών.

Μάλιστα ο κ. Σβόμποντα των σοσιαλιστών πρόσθεσε πως θα προταθεί εναλλακτικό σχέδιο.

Μακάρι. Ομως κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς οι Ελληνες για να προλάβουμε την καταστροφή. Αν εργαζόμενοι και επιχειρηματίες (ψήφισμα εξέδωσε χθες και ο ΣΕΒ) δεν θέλουν να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα γιατί θα βαθύνει περαιτέρω η ύφεση, ας κάνουν κάτι απλό: ας υπογράψουν κλαδικές συμβάσεις, ώστε να ακυρώσουν το μνημόνιο στο σκέλος αυτό. Αν οι έμποροι και οι μικρομεσαίοι, όπως επανειλημμένα δήλωσαν οι επικεφαλής τους, αντιτάσσονται στο μνημόνιο δεν έχουν παρά να το αποδείξουν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν δεν προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, θα έχουν εκφέρει έναν υποκριτικό λόγο και στην πραγματικότητα θα κρύβονται πίσω από την τρόικα περιμένοντας να μειωθούν οι μισθοί για να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα.

 

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.