Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Πώς τα "Nein" έγιναν "Ναι σε όλα"

 

  * Άγριες περικοπές στους μισθούς μέσω της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και επιβολή επιτροπείας υπό τη μορφή "στενής επιτήρησης" συνομολόγησε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής

  Παραπλανητική αποδείχθηκε η όψιμη προπαγάνδα περί κόκκινων γραμμών που υποτίθεται ότι υιοθέτησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Τυπικά το πιθανότερο είναι να μην τεθεί τελικώς θέμα περικοπής 13ου - 14ου μισθού, καθώς και του κατώτατου μισθού, αλλά αυτό που μεθοδεύεται είναι χειρότερο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις με τη λήξη τους, οπότε η σχέση των εργαζομένων με την επιχείρηση ρυθμίζεται μέσα από ατομικές συμβάσεις. Η φόρμουλα αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως προς την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση πριν από το τέλος του έτους, διότι μέχρι τότε ισχύει η σύμβαση. Όμως αμέσως μετά θα υπάρξουν περικοπές "διαρθρωτικού χαρακτήρα", πολύ πιο δραστικές από την κατάργηση 13ου - 14ου μισθού.

  Σε ό,τι αφορά τον επίτροπο για την Ελλάδα, ένα θέμα που αναδείχθηκε την τελευταία στιγμή, τυπικά και πάλι δεν θα υπάρξει, αλλά, όπως δήλωσαν χθες Μέρκελ και Γιούνκερ, θα ενισχυθεί η επιτήρηση της χώρας.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
  Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
  Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.