Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ «ΦΟΝΙΑ»!

 

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ «ΜΟΥΛΩΧΤΑ» ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ «PSI – 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ – 2η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ»!

ΤΡΙΒΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ»

ΠΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΕΕ – ΔΝΤ!

«Όλα θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής» είπε σε δραματικούς τόνους ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ μας πληροφόρησε ότι οι συμφωνίες για το πακέτο «PSI – 2ο Μνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση» έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. «Αγκάθια» - υποτίθεται - για την ολοκλήρωση της συμφωνίας παραμένουν ορισμένα καίρια εργασιακά, μισθολογικά και κοινωνικά θέματα!

Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα άνευ προηγουμένου πραξικόπημα, όπου στα κρυφά, ερήμην του λαού, ερήμην και της Βουλής, επιχειρείται να έρθει ο τόπος μπροστά σε τετελεσμένα, που θα καταδικάσουν το παρόν και το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δείχνει να επιμένει σε κάποιες σκληρές απαιτήσεις, που ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ κάνουν τους «δύσκολους» για να τις υιοθετήσουν:

  • Μείωση κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ
  • Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
  • 15.000 απολύσεις στο δημόσιο
  • Μείωση 35% επικουρικών συντάξεων
  • Μείωση 30% στο εφάπαξ
  • Άμεσα μέτρα 4,4 δις για την κάλυψη των ελλειμμάτων και των προϋπολογισμών 2011 και 2012.

Στο μεταξύ, ο συνήθως «διαλλακτικός» πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, έφτασε κι αυτός στο σημείο να εκβιάζει την Αθήνα, λέγοντας ότι «αν διαπιστώσουμε ότι όλα παίρνουν τον κατήφορο στην Ελλάδα, τότε δεν θα υπάρξει πρόγραμμα χρηματοδότησης, με συνέπεια τη χρεοκοπία το Μάρτιο».

Τόσο η «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία, όσο και η έξοδος από το ευρώ έχουν καταστεί τα μεγάλα εκβιαστικά τρομοκρατικά μέσα του εγχώριου και ξένου κατεστημένου, με σκοπό να φοβίσουν τον ελληνικό λαό, για να ανεχθεί το νέο δηλητηριώδες πακέτο, που, στα «μουλωχτά», του ετοιμάζουν.

Στο μεταξύ, στις 15.00 την Κυριακή (5/2), είναι προγραμματισμένη, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η Σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης υπό τον Λ. Παπαδήμο, που θα γίνει με τη συμμετοχή και του Ευ. Βενιζέλου.

Πριν τη Σύσκεψη, θα έχουν προκληθεί νέες συναντήσεις με την τρόικα, προκειμένου να γίνουν νέα βήματα προς μια τελική Συμφωνία.

Κατά τις συναντήσεις με την τρόικα, αλλά και τον Τσάρλς Νταλάρα του IIF, μοιάζει να έχουν κλείσει τα θέματα, που αφορούν τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το Αγγλικό δίκαιο των ομολόγων που θα ανταλλαγούν και τη νομοθετική ρύθμιση για τη «ρήτρα συλλογικής αναφοράς», η οποία θα καταστήσει υποχρεωτικό το «κούρεμα» όλων των ομολόγων, ακόμα και φυσικών προσώπων πάνω από ένα όριο, ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες αν στο κούρεμα θα συμπεριληφθούν και τα ομόλογα της ΕΚΤ.

Φυσικά, η ενεργοποίηση ρητρών υποχρεωτικότητας στην ανταλλαγή ομολόγων θα σηματοδοτήσει «πιστωτικό γεγονός» - με δύο λόγια, πτώχευση, με τη βούλα ΕΕ και ΔΝΤ.

Κατά τα άλλα, οι κύριοι αυτοί φοβίζουν τον ελληνικό λαό με την πτώχευση, που μπορεί να προκύψει με πρωτοβουλία του ίδιου ως διακοπή αποπληρωμής ενός άδικου και μη βιώσιμου χρέους.

Όσον αφορά το 2ο (ακόμα πιο κατεδαφιστικό) Μνημόνιο, παραμένουν μέχρι στιγμής ανοιχτά, όπως αναφέραμε και μάλλον θα παραμείνουν και μέχρι τη Σύσκεψη των αρχηγών, σειρά από θέματα για την ολοκλήρωση του.

Το ερώτημα που αιωρείται είναι: θα καταλήξει - και σε ποιο βαθμό - η σημερινή Σύσκεψη των αρχηγών σε Συμφωνία; Αυτή η Συμφωνία θα είναι ολική και αν όχι, σε ποιο βαθμό θα παραμένουν «αγκάθια» διαφωνιών, ανάμεσα σε τρόικα και κυβέρνηση και ιδιαίτερα, ανάμεσα στα τρία κόμματα;

Οι απαντήσεις δεν είναι καθόλου εύκολες ούτε δεδομένες, πολύ περισσότερο που και τα τρία κόμματα του αστικού κατεστημένου σπαράσσονται, σε διαφορετικό βαθμό το καθένα, από πολυποίκιλες εσωτερικές αντιθέσεις, ενώ αντιμετωπίζουν ιδιόμορφες αναταραχές μέσα στους βουλευτές τους, οι οποίες δεν είναι τόσο εύκολο να αντιμετωπιστούν με την απειλή της «κομματικής πειθαρχίας».

Αυτό, όμως, που κυρίως τρέμουν οι τρεις συνέταιροι της αστικής καμαρίλας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σκληρό πακέτο με την τρόικα, είναι η λαϊκή οργή και οι εκλογές που έρχονται!

Πολιτικοί παρατηρητές υπογράμμιζαν στην Iskra ότι δεν αποκλείεται, κατά τις σημερινές διαδικασίες της Σύσκεψης των τριών υπό τον Λ. Παπαδήμο, να προκύψουν εμπλοκές, ακόμα και ρήξεις, θεατρικές και μη!

Οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν στην Iskra ότι τέτοιου είδους πολιτικές αθλιότητες, «σκληρές» συμφωνίες και εξολοθρευτικά πακέτα, μόνο μέσα από «δραματικούς» εκβιασμούς, θρίλερ «ρήξεων», τρομοκρατικά διλήμματα και «θεατρικές» συγκρούσεις, έχουν πιθανότητα να συνομολογηθούν και να «περάσουν».

Αυτά μάλλον θα ζήσουμε τις επόμενες ώρες, ίσως και μέρες!

Αυτή την ώρα, με πρωτοβουλία των δυνάμεων της Αριστεράς, χρειάζεται μια μεγάλη ενωτική λαϊκή αγωνιστική παρέμβαση - η μόνη που μπορεί να αλλάξει θετικά τη φορά των εξελίξεων.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.