Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Α. Τσίπρας: Όταν τα πάρουν όλα, θα μας χρεοκοπήσουν!

 

Οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα της χώρας κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Α. Τσίπρας: Όταν τα πάρουν όλα, θα μας χρεοκοπήσουν!

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Ουνιτά», ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο οργανωμένο σχέδιο της τρόικας που ζητά νέα, σκληρά μέτρα, ελάχιστη σχέση έχει «με το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων. Αυτό που θέλουν είναι να διαλύσουν την αγορά εργασίας, να κατεδαφίσουν ολοκληρωτικά το κοινωνικό κράτος και να πουλήσουν σε ιδιώτες -δηλαδή στους εαυτούς τους- κάθε πλουτοπαραγωγική δυνατότητα της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή, η ύφεση τους είναι εξαιρετικά χρήσιμη».

Μάλιστα, εκτιμά ότι οι η τρόικα οδηγεί την πολιτική της από τη μία αποτυχία στην άλλη, εκτιμώντας ότι «όταν δεν θα έχουν τίποτα πια να μας πάρουν, θα μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία».

Ένωση της Αριστεράς

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τάχθηκε υπέρ της ένωσης της Αριστεράς, η οποία θα «πρέπει να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, γιατί η χώρα χρειάζεται ριζική στροφή στην πολιτική της και αυτή τη στιγμή τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου βυθίζονται μαζί με την αποτυχία των μνημονίων».

Προϋπόθεση για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου είναι να δείξει η Αριστερά «εμπιστοσύνη στον εαυτό της και στη δύναμη της κοινωνίας και βέβαια να ξεπεράσει την τάση της να εγκλωβίζεται σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και αντιπαραθέσεις».

Οι αιτίες της κρίσης

Ερωτηθείς για τις αιτίες της κρίσης, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τη λεηλασία του δημόσιου συμφέροντος «τις εργολαβίες της Ολυμπιάδας, των αμυντικών δαπανών, τη φορολογική ασυλία του κεφαλαίου και την κακή απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δεν χρησιμοποιήθηκαν για σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεσε, απορρίπτει τη «νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία, θύμα της οποίας είναι η Ελλάδα του μνημονίου. Ειδικότερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνυφαίνεται ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός με την προσπάθεια της Γερμανίας να αξιοποιήσει την κρίση για να επιβάλει την πολιτική και οικονομική ηγεμονία της στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.