Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο ΥΠΕΚΑ-Επέμβαση των ΜΑΤ

 

a.jpg

Επιτροπή των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ μπήκε πριν λίγο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για να συναντηθεί με τον Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ομάδα περίπου 30 ατόμων κατέλαβε το κτίριο, ενώ από έξω από το υπουργείο βρίσκονται άλλοι 100 εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ο πρόεδρος Ν.Φωτόπουλος.

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι "εάν ο υπουργός δεν πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιοχομένου δε θα φύγουμε από εδώ ούτε εμείς ούτε εκείνος". Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο χθες, ο κ.Παπακωνσταντίνου ανοίγει το δρόμο, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και των εργοστασίων παραγωγής της ενέργειας.

Στο σημείο βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο υπουργός έχει καταθέσει μήνυση.

17:11: Φυγαδεύουν αυτή τη στιγμή τα ΜΑΤ τον Παπακωνσταντίνου από τις πίσω πόρτες του υπουργείου.

16:56: Παραμένουν έξω από το γραφείο του υπουργού συνδικαλιστές και ΜΑΤ. Αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει συμπλοκή μεταξύ των εργαζομένων και της αστυνομίας.

16:42: Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έχουν μπλοκάρει την είσοδο του γραφείου του Παπακωνσταντίνου και δεν του επιτρέπουν να φύγει. Στα σκαλιά έξω από το γραφείο υπάρχει δικοιρία των ΜΑΤ. Οι συνδικαλιστές δεν αποχωρούν. Στο κτίριο έχει φτάσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσιωτάκης και συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Οι εργαζόμενοι και πάλι μας μετέφεραν την ανάγκη να μεταβεί κόσμος στο σημείο.

16:32: Εισβολή των ΜΑΤ Τώρα στο υπουργείο. Προσπαθούν να φυγαδεύσουν τον υπουργό, ενώ οι συνδικαλιστές μπλοκάρουν όλες τις εισόδους. Στο τηλέφωνο οι συνδικαλιστές μας περιγράφουν φοβερές σκηνές με τα ΜΑΤ μέσα στο υπουργείο, προς το παρόν αντέχουν. Ζητάνε άμεσα κόσμο στο σημείο.

16:07: Σε τηλεφωνική συνομιλία πριν από λίγα λεπτά συνδικαλίστρια της ΔΕΗ μέσα από το κτίριο δήλωσε στο alterthess.gr: Ο Παπακωνσταντίνου είναι σε ομηρία. Δεν αποχωρούμε, αλλά τα πράγματα αγριεύουν. Καλούμε τον κόσμο να έρθει άμεσα εδώ"

16:00: Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται επέμβαση των ΜΑΤ. Οι συνδικαλιστές απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο, να συνδράμει στην κατάληψη.

15:55: Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έχουν κλείσει τον Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε κανέναν. Καλούν κόσμο στο σημείο, ενώ η αστυνομική πλέον παρουσία στο σημείο είναι έντονη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.