Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Στα δικαστήρια η σφοδρή διαμάχη Τσουκάτου-Καμμένου

 

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας διασταύρωσαν σήμερα τα ξίφη τους ο άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη Θεόδωρος Τσουκάτος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, οι οποίοι έχουν υποβάλει εκατέρωθεν αγωγές, για το «πού κατέληξε 1 εκατομμύριο ευρώ» από τη Siemens.

Στα δικαστήρια η σφοδρή διαμάχη Τσουκάτου-Καμμένου

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο το ποσό αυτό ήταν ανεξάρτητο από το 1 εκατομμύριο μάρκα, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη και έχει παραδεχθεί πως παρέλαβε ο κ. Τσουκάτος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Καμμένος, το 1 εκατομμύριο ευρώ φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό, που διαχειριζόταν ο άλλοτε «στρατηγός» της Χ. Τρικούπη, στην Ελβετία.

Η δήλωση αυτή του κ. Καμμένου ήταν και η αφορμή να καταθέσει αγωγή εναντίον του ο κ. Τσουκάτος, για συκοφαντική δυσφήμιση. Με την αγωγή ζητά από τον κ. Καμμένο, όπως δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, το ποσό των 10.000 ευρώ, καθώς για αυτόν η υπόθεση έχει ηθική και όχι οικονομική αξία. Αρχικά ο κ. Τσουκάτος διεκδικούσε 200.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος διεκδικεί από τον κ. Τσουκάτο 500.000 ευρώ, για τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε στο δικόγραφο της αγωγής, όπως «συκοφάντης και κομματικά εμπαθής».

Κατά τη σημερινή συζήτηση των αγωγών, κατέθεσε στο δικαστήριο ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου, από το 2000 έως το 2004, Δημήτρης Ράλλης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος γνώριζε ότι τα όσα είχε δημοσίως δηλώσει για το 1 εκατομμύριο ευρώ ήταν ανακριβή, καθώς ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens και είχε γνώση όλων των στοιχείων.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 7 Φεβρουαρίου, με την κατάθεση της δημοσιογράφου Σοφίας Βούλτεψη, από την πλευρά του κ. Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.