Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Σε αναβρασμό η Πελοπόννησος - Με μισθωμένα λεωφορεία αύριο στο Σύνταγμα

 

 

 

Οι κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, ενάντια στο νέο μνημόνιο και τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόϊκα, διαδέχονται η μια την άλλη με πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων και του ΠΑΜΕ, σε χωριστές πλατείες, αλλά με την συμμετοχή πολλών εργαζομένων.

Στην Καλαμάτα, χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία 23η Μαρτίου, ενώ οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο.
Στην Τρίπολη ολοκληρώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία και στην συνέχεια ομάδα από την διοίκηση του ΕΚΑ επισκέφθηκαν τα γραφεία των βουλευτών να τους επιδώσουν ψήφισμα με το οποίο τους καλούν να ψηφίσουν «όχι» αύριο στην Βουλή, βρήκαν όμως όλα τα γραφεία κλειστά.
Στο Ναύπλιο χθες, οι Φορείς του Συντονιστικού Αγώνα, ΕΛΜΕ και δάσκαλοι ανήρτησαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του δημαρχείου της πόλης, ενώ σήμερα το πρωί το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μεγάλη αυτοκινητοπορεία σε όλους τους δρόμους της Αργολικής πρωτεύουσας και συγκέντρωση στην πλατεία Καποδίστρια.
Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Σπάρτη και την Κόρινθο, ενώ κοινό τόπο αποτελεί το κάλεσμα των φορέων στους βουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα.
Aύριο εργαζόμενοι από την Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία οργανώνονται και με μισθωμένα λεωφορεία ξεκινούν το μεσημέρι για την Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Τα πρώτα λεωφορεία από την Πελοπόννησο ξεκινούν στις 14:00 από την Μεγαλόπολη, στα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή και πολλοί Μεσσήνιοι, όπως μας ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Σαράντος Αλεξανδρής.
Τέλος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λουτρακίου πραγματοποιεί το απόγευμα συγκέντρωση στον Ισθμό και στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στα διόδια όπου ετοιμάζουν διαμαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.