Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Άλλο “αριστερή κυβέρνηση”, άλλο λαϊκή εξουσία…

Σήμερα, ένα τμήμα της “αριστεράς”, διακηρύττει πως μια “αριστερή κυβέρνηση”, μπορεί να αποτελέσει πράγματι “φιλολαϊκή” λύση. Η αριστερή αυτή κυβέρνηση βέβαια, δεν πρόκειται να ενοχλήσει ιδιαίτερα τα μονοπώλια, ούτε θα αγγίξει τις δομές του συστήματος, όμως θα είναι “μαχητική”, “αντιμνημονιακή”, και με τσαμπουκά θα προτείνει λύσεις, μέσα στα πλαίσια του συστήματος μεν, που όμως θα αποστομώσουν τους νεοφιλελεύθερους που ταλαιπωρούν το λαό!

Οι αντιλήψεις αυτού του κομματιού της “αριστεράς”, είναι στην καλύτερη περίπτωση, ένα μάτσο από αυταπάτες. Ακόμα και αν οι σύντροφοι έχουν καλές προθέσεις, και πράγματι πιστεύουν αυτά που λένε, ακόμα δηλαδή κι αν πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει ένας “φιλολαϊκός” καπιταλισμός, η πραγματικότητα, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως θα τους διαψεύσει. Οι μηχανισμοί του καπιταλισμού, έχουν γίνει τόσο ισχυροί και έχουν αποκτήσει τόσο συγκεκριμένους στόχους, που καθιστούν αδύνατη την παραμικρή πιθανότητα για μια πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική, στα πλαίσια αυτού του συστήματος. Στην χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να πει κάποιος, πως οι αντιλήψεις αυτής της “αριστεράς”, είναι ένας αερόσακος του συστήματος, που θα μπορούσε να αποτελέσει το έσχατο καταφύγιο των μονοπωλίων, μπροστά σε ένα διογκούμενο λαϊκό κίνημα.

Σύμφωνα με τον Λένιν: “Οι μεταρρυθμίσεις είναι παραχωρήσεις που αποσπώνται από την κυρίαρχη τάξη, ενώ διατηρείται η κυριαρχία της.” Η (εμφανιζόμενη ως) τσαμπουκαλεμένη “αριστερά” λοιπόν, στην ουσία, λέει στον λαό πως η κυρίαρχη τάξη πρέπει να διατηρήσει την κυριαρχία της, αλλά να μην ανησυχεί (ο λαός), καθώς θα υπάρξουν κάποιες παραχωρήσεις (ίσως ένα ξεροκόμματο παραπάνω), από τη μεριά του κεφαλαίου. Είναι η ξαναζεσταμένη σούπα της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας που πρωτολάνσαρε πριν λίγες δεκαετίες το “αγωνιστικό” ΠΑΣΟΚ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών. Όμως, το παιχνίδι το έχουμε ξαναδεί. Πλέον, ξέρουμε που τελικά οδηγούν, οι “αριστερές κυβερνήσεις” που λειτουργούν στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Από την άλλη, η Αριστερά, προτιμά να μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας (έστω κι αν μερικές φορές, αυτή η γλώσσα δεν ηχεί και τόσο όμορφα στα αυτιά), λέγοντας πως φιλολαϊκή διέξοδος μέσα στο πλαίσιο του καπιταλισμού, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, και προτείνοντας ως μόνη ρεαλιστική εναλλακτική που μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού, την κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων από μια εξουσία που θα προκύψει μέσα απ’ τον λαό, την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε., και την μονομερή διαγραφή του χρέους.

Στην πραγματικότητα, η Αριστερά (δηλαδή το ΚΚΕ) και η “αριστερά” (δηλαδή ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), προτείνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα, έχουν δύο τελείως διαφορετικές πολιτικές, και στην ουσία πρεσβεύουν εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις.

πηγή

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος3/2/12, 10:09 μ.μ.

  Για πότε να περιμένουμε την εξουσία του λαού το 2120 είναι καλά ?και τι θα γίνει το 2012 2013 κτλ δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και λογάκια ωραίων θεωριών!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος4/2/12, 1:29 π.μ.

  Πότε; Όποτε το αποφασίσει ο λαός! Ας σηκωθούμε από τους καναπέδες, και ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Είναι εύκολο και ανέξοδο να περιμένεις από τους άλλους, από τα κόμματα, από μια "αριστερή κυβέρνηση", να εμφανιστούν σαν Μεσσίες. Ξαπλάρεις και στο καναπέ, στο ντιβάνι ή στην ντιβανοκασέλα, και κάνεις και κριτική στην "βρωμοαριστερά που δεν τα βρίσκει ούτε μεταξύ της".

  Το ΚΚΕ, λέει πως υπάρχει διέξοδος με τον ΛΑΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, και όχι απλά από το Κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος4/2/12, 2:39 μ.μ.

  Λοιπόν ούτε καθόμαστε στον καναπέ ούτε περιμένουμε Μεσσίες .Είμαστε και συνάδελφοι ή κάνω λάθος ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών δεν έγραψε το άρθρο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος8/2/12, 12:00 π.μ.

  Mια κυβερνηση της Αριστερης Σοσιαλδημοκρατιας της αλιθινης Αριστερης Σοσιαλδημοκρατιας με προγραμμα αναδιανομη του πλουτου Κοινωνιοκοποιησεις τραπεζων εποειχειρησεων ριξης με την ΕΕ αν ειναι απαραιτητο διαγραφης χρέους θα εφερνε λυση στο λαο μας. Ο Ολαφ Παλμε και το Σουηδικο μοιντελο και ολο ισως το Σκανδιναβικο Δανια κλπ εδειξαν πρωτογνερες κοινωνικες κατακτισεις που ακομα και σημερα που ως ενα βαθμο υποβαθμιζονται δεν συγκρινονται με τις καταρεουσες προ δεκαετιων ανατολικες δικτατοριες με τις νομεκλατουρες κλπ που απο τα τεραστια ελειματα κατερευσαν ως χαρτινοι πυργοι. Η Αριστερα θα πρεπει να σταματισει να σερνεται πισω απο το κομμα της βαρκιζας και να δημιουργισε Κοινωνικοπολιτικο μετωπο με 2 στοχους να σταματισει μεσω τις ταξικης συγκρουσης τα μετρα και να βαλει πλωρη για εξουσια οι Κουβελιδες και αυτοι πρεπει να απομονοθουν και οι υπολιποι να σταματισουν την επαναστατικη γυμναστικη
  Αριστερος Σοσιαλδημοκρατης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.