Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές με απλή αναλογική ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

 

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Εκλογές με απλή αναλογική, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτό είναι το μοναδικό αίτημα σωτηρίας της χώρας, ενώ απηύθυνε έκκληση για κοινή δράση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα Η Δημοκρατία σε κρίση, που διοργάνωσε η εφημερίδα Αυγή στη Θεσσαλονίκη.
«Το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα αποσυντίθεται και καταρρέει. Και έτσι, όμως, συνεχίζει να μας οδηγεί στη διάλυση. Τα δύο τρία της Βουλής δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το ένα δέκατο της λαϊκής βούλησης. Συνεπώς το μοναδικό αίτημα σωτηρίας είναι να επιστρέψει σε αυτή τη χώρα η δημοκρατία. Και πιστεύω ότι πρέπει όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου, να αρθούν στο ύψος της ευθύνης, να αναλάβουμε από κοινού δράση προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία. Ο ελληνικός λαός να ξαναγίνει κυρίαρχος, να ξαναπάρει τα πράγματα στα χέρια του», είπε ο κ. Τσίπρας.
Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση και διαγράφηκαν, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι αργά για δάκρυα. Έχουν ευθύνη που μας οδήγησαν ως εδώ. Αυτή η Βουλή της ντροπής έχει πάρει αποφάσεις που έχουν καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε φτώχεια και σε εξαθλίωση. Συνεπώς από αυτή τη Βουλή εμείς δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Ζητάμε ο ελληνικός λαός να ανακτήσει την κυριαρχία του και να μπορέσει να επιλέξει αυτός τις πολιτικές δυνάμεις και την πολιτική εκείνη που θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση. Το αίτημα για εκλογές με απλή αναλογική είναι ένα αίτημα σωτηρίας πια για τη χώρα και για τον λαό».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/2/12, 2:57 π.μ.

    πολυ σωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/12, 4:08 μ.μ.

    Δε μας τα λες καλά Αλεξάκη. Από την μια λες ότι η σημερινή σύνθεση της Βουλής δεν ανταποκρίνεται στο λαικό αίσθημα και η κυβέρνηση είναι παράνομη και από την άλλη θες να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος από μια παράνομη κυβέρνηση και μια παράνομη βουλή είναι νόμιμο ενώ αυτά που ψηφίζονται τώρα (μνημόνια και συμβάσεις) είναι παράνομα! Κολλάει? Δεν κολλάει! Τρικυμία εν κρανιώ αγαπητέ μου! Λίγη σοβαρότητα και λιγότερος λαϊκισμός εως και καθόλου δε βλάπτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.