Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Ξάφρισαν το μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας - Υπέβαλε παραίτηση ο Υπουργός Π. Γερουλάνος

 

Ένοπλη ληστεία στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας σημειώθηκε το πρωί. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 7.30 το πρωί η υπάλληλος του μουσείου μπήκε στο χώρο και απενεργοποίησε το συναγερμό, όταν στη συνέχεια εισέβαλαν δύο άτομα, που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Υπό την απειλή όπλου κατά πάσα πιθανότητα, ακινητοποίησαν την υπάλληλο την οποία έδεσαν, τη φίμωσαν και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση.
Έσπασαν πέντε προθήκες και αφαίρεσαν περίπου 65 πήλινα και χάλκινα εκθέματα, η ακριβής αξία των οποίων ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί. Μάλιστα αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες,οι δράστες, αναζητούσαν χρυσά στεφάνια, τα οποία όμως δεν φυλάσσονται πλέον σε αυτό το μουσείο. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.
Ο υπουργός Πολιτισμού αμέσως μετά την είδηση της κλοπής υπέβαλλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο. και αυτή την ώρα κατευθύνεται στο μουσείο της Ολυμπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.