Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Σκληρή απάντηση Τσίπρα στη Bild

 

 

 

Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατο δημοσίευμα της Bild που άφηνε σαφείς υπαινιγμούς για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του με την τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα η ηλεκτρονικής έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ, σε δημοσίευμά της ανέφερε πως η ριζοσπαστική αριστερά στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την τρομοκρατία.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «9.84» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις... Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις σαν αυτές που είδαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Μπιλντ που ανέφερε προχθές, ότι ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία, έλεγε, ριζοσπαστική αριστερά είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία».
Επίσης τόνισε πως τέτοιου είδους επιθέσεις, είναι επιθέσεις λάσπης που δε θα μείνουν αναπάντητες και πρόσθεσε ότι «θα λογοδοτήσουν όσοι επιτίθενται με αυτό τον τρόπο». Στην ερώτηση πώς ακριβώς θα απαντήσει, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα απαντήσουμε και στο θεσμικό και στο νομικό και στο πολιτικό πεδίο, με κάθε τρόπο, διότι ξέρουμε ότι αυτή η επίθεση θα ενταθεί».
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη οτι στόχος αυτού του ετοιμόρροπου πολιτικού συστήματος είναι να οδηγήσει τους πολίτες στις εκλογές με κυρίαρχο δίλημμα μην ψηφίσετε αριστερά γιατί θα χάσετε τις δουλειές σας, τα σπίτια σας, τη ζωή σας. Βλέπουμε όμως, πρόσθεσε, ότι η ιστορία κάνει τερτίπια. Δεν πήραν οι κομμουνιστές και οι αριστεροί τα σπίτια μας, αλλά έρχονται αυτοί οι οποίοι απειλούν, και μετατρέπουν τους ιδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια μ΄αυτά τα χαράτσια.
Για τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σε μια επώδυνη φάση ανακατατάξεων και εξέφρασε την πίστη ότι θα αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία, με σχέδιο, με εναλλακτική πρόταση και κυρίως με πρόταση ενότητας δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός συνασπισμού εξουσίας της αριστεράς, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να προβάλει αυτή την πρόταση παρά, όπως είπε, τις αποθαρρυντικές απαντήσεις των ηγεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.