Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Διαμαρτυρία για την Acta


Εκατοντάδες διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν τις μάσκες των «Anonymous» κατήγγειλαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας τη συμφωνία Acta για την καταπολέμηση της πειρατείας, με την οποία, όπως υποστηρίζουν, διακυβεύεται η ελευθερία των χρηστών του διαδικτύου.

Οι ακτιβιστές σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να αποσυρθεί η συμφωνία αυτή που υπογράφηκε από 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιανουαρίου και δημιουργεί διεθνείς κανόνες για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους νέοι, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Βαστίλης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Acta δεν θα περάσει», «Μοιρασιά, πολιτισμός, ελευθερία» και «Ελευθερία στο Ίντερνετ».

Οι περισσότεροι από αυτούς ενημερώθηκαν για την κινητοποίηση και οργανώθηκαν μέσω του διαδικτύου.

«Η συμφωνία αυτή προβλέπει κατασταλτική νομοθεσία που θα κάνει όλους τους χρήστες εν δυνάμει παραβάτες. Ασφαλώς υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα και οι καλλιτέχνες θα πρέπει να αποζημιώνονται όμως αυτό που θα συμβεί αν οι κυβερνήσεις συνεχίσουν με αυτή τη λογική, θα είναι να τους μποϊκοτάρουν», δήλωσε ο Φρεντερίκ Κουσέ, της Ένωσης Προώθησης και Προάσπισης του Ελεύθερου Λογισμικού (April). Για την αντιμετώπιση της πειρατείας θα πρέπει, υποστήριξε, «να αναθεωρηθεί το σύστημα στο σύνολό του».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.