Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ 48% ΥΠΕΡ ΤΗΣ ''ΑΤΑΚΤΗΣ'' ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ IN.GR

Τις τελευταίες ημέρες, η αποστροφή του κόσμου για την άθλια τρομολαγνεία κυβέρνησης – τρόικας, λαμβάνει χαρακτηριστικά πρωτοφανούς λαϊκής απονομιμοποίησης! Αυτό εκφράστηκε με τις πρωτοφανείς παλλαϊκές διαδηλώσεις της Κυριακής, τόσο στο Σύνταγμα όσο και σε άλλες πλατείες της χώρας!

Ένα, όμως, ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα είναι η, ενεργή ακόμα, ψηφοφορία του in.gr (δείτε πατώντας εδώ), όπου σε σύνολο 7097 απαντήσεων, το 47,72% απαντάει καταφατικά στο ερώτημα του αν «αποτελεί επιλογή για τη χώρα η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ». Παράλληλα, οι αρνητικές απαντήσεις λαμβάνουν, το 49,32% ενώ το Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ το 2,96%.

Βέβαια οφείλουμε να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν είναι επιστημονική, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικές διασφάλισης της αντιπροσωπευτικότητας του δείγματος, αποτροπής της πολλαπλής συμμετοχής από διαφορετικά IP κλπ.

Πλην όμως, το γεγονός πως, σχεδόν, οι μισοί αναγνώστες ενός «συστημικού» portal δίνουν τέτοιες «αντικαθεστωτικές» απαντήσεις, και μάλιστα σε ερώτημα που τίθεται με τόσο άγαρμπο και απωθητικό τρόπο (άτακτη χρεοκοπία κλπ) αποτελεί από μόνο του ένα εντυπωσιακό εύρημα!

Υπενθυμίζουμε, πως ο δοτός πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος είχε εκφράσει με αυτήν ακριβώς τη διατύπωση, το εκβιαστικό, δήθεν, «δίλημμα» προς τον ελληνικό λαό: «ή νέο μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία με, αργά ή γρήγορα, έξοδο από το ευρώ». Ο εκβιασμός αυτός, πασπαλισμένος με μπόλικη τρομολαγνεία περί φτώχειας, αναταραχής κλπ, είχε εκφραστεί τόσο στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή όσο και στο διάγγελμά του το βράδυ του Σαββάτου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια μείωσης της συμμετοχής του κόσμου στα συλλαλητήρια της Κυριακής!

Όπως όλοι διαπιστώσαμε, όμως, δεν τα κατάφερε!

Και όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά, ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικού λαού, δείχνει διατεθειμένο να μπει στο προσκήνιο απαντώντας με ευθύ τρόπο, στα «διλήμματα» που του θέτουν οι κυρίαρχοι κύκλοι.

Δυστυχώς, σαν iskra, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να σημειώσουμε, για άλλη μια φορά, πως οι διαθέσεις ενός μεγάλου τμήματος των εργαζομένων, είναι πολύ πιο προωθημένες από αυτές πολλών δυνάμεων της Αριστεράς. Τόσο της Αριστεράς που αντιλαμβάνεται ως αρνητική εξέλιξη την έξοδο από το ευρώ ή που αποφεύγει να θέσει ευθέως θέμα διακοπής αποπληρωμής του χρέους, όσο και της Αριστεράς που "προσπερνά" με ελιγμούς το θέμα της συμμετοχής ή όχι στην ζώνη του ευρώ, μιλώντας για αποπροσανατολιστικά διλήμματα

Πριν να είναι πολύ αργά, σύσσωμη η Αριστερά, που ενδιαφέρεται για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση, οφείλει να τοποθετηθεί με θετικό τρόπο απέναντι τόσο στα ζητήματα της "χρεοκοπίας" όσο και της εξόδου από το ευρώ!

Οφείλει, δηλαδή, να αναδείξει πως:

  • - η "χρεοκοπία" δεν μπορεί να είναι μόνο «άτακτη», αλλά εφόσον γίνει με πρωτοβουλία της χώρας (στάση πληρωμών στο χρέος με σκοπό τη διαγραφή του), από μια κυβέρνηση της Αριστεράς για την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος σοσιαλιστικής προοπτικής, όχι μόνο θα έχει τεράστια οφέλη (μη αποπληρωμή χρέους) αλλά και απολύτως ελέγξιμα κόστη (διατίμηση σε βασικά εισαγόμενα αγαθά, τσάκισμα μαύρης αγοράς, έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων κλπ)
  • - πως η έξοδος από το ευρώ και η σύγκρουση με την ΕΕ, δεν αποτελεί απλώς μια λύση «ανάγκης» αλλά μια απαραίτητη αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε κατεύθυνση που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.