Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

''ΠΕΡΙΕΡΓΗ'' ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΝΤΙ: ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2013, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Η Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΥΡΩ-ΚΥΚΛΟΙ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ "ΓΥΨΟ"!

Σε μια πολύ περίεργη παρέμβαση που υπερβαίνει κατά πολύ τις θεσμικές του αρμοδιότητες, προέβη ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο Μάριο Μόντι ζήτησε οι εκλογές στην Ελλάδα να γίνουν τον Οκτώβριο του 2013, όταν δηλαδή λήγει και η "θητεία" της Βουλής.

«Εμείς, αυτούς τους μήνες, προσπαθήσαμε να μη βρεθεί η Ιταλία πιο κοντά στην Ελλάδα. Στην Αθήνα παρακολουθούν την περίπτωση της χώρας μας [...] και σκέφτονται ότι εάν είχαν μια κυβέρνηση που να απαρτίζεται μόνο από τεχνοκράτες και αν δεν αποφάσιζαν να επισπεύσουν τις εκλογές τον Απρίλιο, αλλά παρέμεναν στην κανονική λήξη της νομοθετικής περιόδου, οι πολιτικές εξυγίανσης θα εφαρμόζονταν πιο αποτελεσματικά» είπε.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι: «Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με την δυσκολία υιοθέτησης και εφαρμογής των μέτρων που ζητήθηκαν από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, πολλοί (σσ στην Ελλάδα) σκέπτονται να υιοθετήσουν μια λύση α λα ιταλικά».

Υπεραμύνθηκε, μάλιστα, και της δεύτερης αναβολής του Eurogroup, λέγοντας ότι «ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ θεωρεί πως δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία συναίνεσης για να είμαστε βέβαιοι ότι η συνεδρίαση θα αποδώσει», κάνοντας έτσι ξεκάθαρο πως η ΕΕ επιμένουν στην υποβολή των εξευτελιστικών "υπογραφών/έγγραφων δεσμεύσεων" από τους πολιτικούς αρχηγούς για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νέου μνημονίου!

Στη "γραμμή" Μόντι και η Α. Διαμαντοπούλου

Σε παρέμβαση αντίστοιχη με αυτή του Μ. Μόντι προέβη και η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μιλώτας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η κ. Διαμαντοπούλου επέκρινε το γεγονός ότι από την επομένη της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο και το PSI «άρχισε η προεκλογική περίοδος» ενώ υποστήριξε ότι "από σήμερα έως τον Ιούνιο έχουμε να κάνουμε τόσα πολλά που αν δεν γίνουν με δική μας ευθύνη, δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για την Ελλάδα» και πρόσθεσε «αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα τώρα θα γυρίσουμε στη δεκαετία του '50"(sic)

Πηγαίνοντας μάλιστα, πολλά βήματα παρακάτω η Α. Διαμαντοπούλου,πρότεινε ούτε λίγο ούτε πολύ, η Βουλή να αποκτήσει χαρακτήρα οργάνου που θα επικυρώνει απλώς την εφαρμογή του νέου μνημονίου. Επί λέξει πρότεινε να αναλάβουν τους κρίσιμους τομείς έξι υπουργοί -που θα είναι αποφασιμένοι να μην κατέβουν στις επόμενες εκλογές- να προωθήσουν όλα τα μέτρα έως τον Ιούνιο και η Βουλή να ελέγχει την πρόοδο της εφαρμογής του προγράμματος ανά 15 ημέρες.

Οι ακραίοι ευρω-κύκλοι θέλουν τη δημοκρατία στο "γύψο"

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που κύκλοι της ΕΕ, τοποθετούνται αρνητικά στο ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα.

Πριν από λίγες ημέρες ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα, παρέπεμψε στο "μοντέλο" του έτερου δοτού πρωθυπουργού Μόντι, σχολιάζοντας ότι «Η Ιταλία έχει ήδη σημειώσει πρόοδο. Η Ελλάδα πρέπει αυτό να το σκεφτεί πολύ καλά».

Οι κύκλοι αυτοί, βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με τους ακραίους ευρωδουλικούς κύκλους στη χώρα μας, εφραστής των οποίων είναι μεταξύ άλλων και η Α. Διαμαντοπούλου.

Όλοι αυτοί, μέσα και έξω από τη χώρα, τρέμουν όπως ο διάολος το λιβάνι, το ενδεχόμενο ο ελληνικός λαός να εκφράσει την πολιτική του βούληση είτε με εκλογές είτε (λίγους μήνες νωρίτερα) με δημοψήφισμα.

Για όλους αυτούς, η έμπρακτη εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών συνιστά ένα " τεχνικό εμπόδιο" στην εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων λεηλασίας. Αυτό το γεγονός μπορεί και να εξηγεί, εν μέρει, την απαράδεκτη νεοαποικιακή επιμονή των ευρω-εταίρων στις εξευτελιστικές υπογραφές των ΓΑΠ - Σαμαρά. Όσο μεγαλύτερος ο εξευτελισμός των πολιτικών στηριγμάτων της συγκυβέρνησης, τόσο μειώνεται και η πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.