Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

«Κοροϊδία η διάσωση» 13ου-14ου μισθού Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ καλεί η Αλ.Παπαργήγα για τη «ριζική λύση»

 

Στη «ριζική λύση» της ανατροπής της κυβέρνησης χωρίς ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου Μνημονίου κάλεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ το λαό, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αναφορικά με τις πληροφορίες από τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις με την τρόικα για τον 13ο και 14ο μισθό, η γγ του ΚΚΕ είπε πως τα περί «διάσωσης είναι κοροϊδία», καθώς, όπως ανέφερε, «κόβουν μισθούς, βάζουν φόρους και λένε ότι κράτησαν τον 13ο και 14ο μισθό».
Η κ. Παπαρήγα σε δηλώσεις της, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις κάλεσε τους εργαζόμενους να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, ώστε, όπως είπε πρέπει «να τους φοβίσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο και να πέσει η κυβέρνηση». Τόνισε ότι η πτώση της κυβέρνησης είναι το πρώτο βήμα, το οποίο όμως δεν αρκεί γιατί το σύστημα έχει εφεδρείες.
Σημασία έχει, πρόσθεσε, να ανατραπεί η τάξη που είναι στην εξουσία και να επιλέξει ο λαός τη λαϊκή εξουσία. Οποιαδήποτε άλλη λύση, είπε η κ. Παπαρήγα, «θα είναι ένα πικρό διάλειμμα, χωρίς λαϊκές κατακτήσεις, γι΄ αυτό και η εναλλακτική πρόταση δεν μπορεί να είναι αποσπασματικές προτάσεις». Αντίθετα, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, η πρόταση για τη λαϊκή εξουσία είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.
Αναφορικά με τις πληροφορίες από τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις με την τρόικα για τον 13ο και 14ο μισθό, η γγ του ΚΚΕ είπε πως τα περί «διάσωσης είναι κοροϊδία», γιατί, όπως σημείωσε, κόβουν μισθούς, βάζουν φόρους και λένε ότι κράτησαν τον 13ο και 14ο μισθό.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και ότι το θέμα αυτό τίθεται ως δίλημμα προς τον λαό, η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στους ανταγωνισμούς των καπιταλιστικών χωρών και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να φοβάται ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.