Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Εκοψαν 110 ευρώ από σύνταξη ανάπηρου με κομμένο πόδι - Επιτέλους, συμμάζεμα στις αναπηρικές!

Πλέον θα παίρνει 370 ευρώ. Και αυτό ύστερα από απόφαση της επιτροπής που του μείωσε το ποσοστό αναπηρίας από 67% στο 60%
Σε πραγματικό «σφαγείο» αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων αναδεικνύεται καθημερινά ο ρόλος των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, που πολυδιαφημίστηκαν από την κυβέρνηση ότι θα βάλουν τέλος στην αναμονή και τη γραφειοκρατία για τα άτομα με αναπηρία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κώστα Ρούπα, ο οποίος πέρασε από επιτροπή του ΚΕΠΑ πριν από μερικές μέρες και το ποσοστό αναπηρίας του μειώθηκε «ως διά μαγείας» από 67% στο 60%.Ο Κ. Ρούπας το 2003 είχε ένα τροχαίο ατύχημα, από το οποίο προκλήθηκαν τα εξής: Ακρωτηριασμός αριστερού ποδιού κάτωθεν του γόνατος, ρήξη θωρακικής αορτής, συντριπτικό κάταγμα ισχίου δεξιού άκρου και κάταγμα λεκάνης. Ολα αυτά τα χρόνια περνούσε από τις επιτροπές αναπηρίας του ΙΚΑ ανά δύο χρόνια και έπαιρνε ποσοστό αναπηρίας 67%.
«Τον Οκτώβρη του 2011 πήγα στο ΚΕΠΑ να με εξετάσουν για να ανανεωθεί το ποσοστό αναπηρίας μου. Χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, καμία βελτίωση, πριν από μια βδομάδα μου ανακοίνωσαν πως το ποσοστό αναπηρίας μου κατέβηκε στο 60%. Αντίστοιχα και η σύνταξη που παίρνω θα μειωθεί από τα 480 ευρώ το μήνα περίπου στα 370 ευρώ».
Στο μεταξύ, από τον Απρίλη του 2011 μέχρι και τον Γενάρη του 2012 που βγήκε η απόφαση του ΚΕΠΑ, έχει σταματήσει η καταβολή κι αυτής της πενιχρής σύνταξης. Την ίδια ώρα, επειδή το 67% αποτελεί τη βάση για μια σειρά κοινωνικές και προνοιακές παροχές, είναι πολύ πιθανό πως θα χάσει ελαφρύνσεις όπως φοροαπαλλαγές, μόρια διορισμού, μικρή συμμετοχή στα φάρμακα, δικαίωμα σε άλλο προνοιακό επίδομα κ.ά.
Είναι προφανές πως και τα ΚΕΠΑ αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των δραματικών περικοπών στις παροχές Υγείας - Πρόνοιας ακόμη και από ανήμπορους ανθρώπους που, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη. Η βαρβαρότητα αυτή αποτυπώνεται και στον νέο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας,κύριο «μέλημα» του οποίου είναι να κατεβάσει ολόκληρες κατηγορίες αναπήρων και χρόνια πασχόντων κάτω από το 67%, ώστε να χάσουν το «δικαίωμα» και σε αυτά τα ψίχουλα που παίρνουν.

Ριζοσπαστης

1 σχόλιο:

 1. Βρήκαν επιτέλους τον ... εχθρό !!!

  Αμ τι νόμιζαν οι ανάπηροι, ότι μια ζωή θα ... κάθονται και θα τρώνε τα λεφτά των φορολογουμένων ;;;;;;;;;

  Τζάμπα να πάνε τα ... διπλώματα των Πρετεντεροχατζηνικαλαουαυτιαπαπαδάκηδων ;;;

  Οι ξεφτίλες ...
  Εντελώς ανάλγητοι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.