Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

1.000.000 λόγοι, του Θύμιου Καλαμούκη

Ένα εκατομμύριο λόγοι, να τους σιχαθείς, να τους απορρίψεις, να τους γυρίσεις την πλάτη και γιατί όχι, να τους εξαφανίσεις άμεσα. Οριστικά και αμετάκλητα. Όλους αυτούς, εισαγγελείς, προέδρους επιτροπών, μέλη κυβέρνησης και ελεγκτικών μηχανισμών, που μας δουλεύουν χοντροκομμένα. Ακόμη και αυτό το ταλέντο που είχαν να στήνουν απάτες, χάθηκε μαζί με κάτι υπολείμματα αξιοπιστίας…
Ένα εκατομμύριο λόγοι, να αγανακτήσεις, που δημιούργησαν όλον αυτόν τον κουρνιαχτό, για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται, για το δημόσιο χρήμα και ήθος, αυτοί, που τα τελευταία 2 χρόνια έχουν στερήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια, από κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Έχουν στερήσει το ήθος του καθενός μας και κομμάτια της αξιοπρέπειάς μας.
Ένα εκατομμύριο λόγοι, να γελάσεις, με την «αφέλεια», των δελτίων ειδήσεων που έκαναν το θέμα πρώτο, επί 5 μέρες, κλαίγοντας για το ένα εκατομμύριο, χωρίς να μπουν στον κόπο να κλάψουν το ίδιο, για τα άπειρα εκατομμύρια που έχουν πάει σε υπόγειες και ύποπτες δουλειές των ιδιοκτητών τους και των φρενοβλαβών αφεντικών τους.
Ένα εκατομμύριο λόγοι, για να απολαύσεις την «αποφασιστικότητα», της κυβέρνησης, που «δεν θα επέτρεπε να συμβούν αυτά» και  «θα έριχνε φως άπλετο», και άλλες τέτοιες παρλαπίπες, από τους γνωστούς θλιβερούς κλόουν.
Ένα εκατομμύριο λόγοι, για να θαυμάσεις την ευλυγισία των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων θεσμών, όταν πρόκειται για μεταφορές «εκατομμυρίων», από και προς  τονόμιμο και ηθικό δικαίωμα, του επιχειρείν.
Ένα εκατομμύριο λόγοι, για να αποφασίσεις και να συνειδητοποιήσεις, επιτέλους, τι σχέση μπορείς να έχεις εσύ με αυτούς; Τι περισσότερο περιμένεις; Πόσο ακόμη και γιατί;
Ένα εκατομμύριο λόγοι, για να σκεφτείς την  απλή ισοδυναμία, ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι μόνο το ποσό που «ψάχναμε…» αλλά και ο αριθμός των ανέργων, (ο επίσημος), που δεν ψάξαμε. Που ποτέ δεν θα βγούνε να πάνε σε κανένα εξωτερικό, που ποτέ κανένας δεν θα κάνει γι αυτούς, τέτοιο πάταγο, που κανένας εισαγγελέας δεν θα ψάξει τον ένοχο, και κανένας πρόεδρος επιτροπής δεν θα κάνει τον έλεγχο.
Ίσως και καλύτερα. Να είναι το πρώτο εκατομμύριο που δεν θα είναι «χαμένο». Και μόνο του, μαζί με όλους εμάς, θα πιάσει τόπο.
Θύμιος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.