Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: 100 μέρες σκληρού απεργιακού αγώνα

Συναυλία αλληλεγγύης οργανώνει το σωματείο τους, στις 6 μ.μ. στην πύλη του χαλυβουργείου μεθαύριο Τρίτη, που συμπληρώνουν εκατό μέρες απεργίας 19 Νοέμβρη: η πύλη πλημμύρισε από κόσμο που πήρε μέρος στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Ενας αγώνας γεμάτος πολύτιμη πείρα και διδάγματα για ολόκληρη την εργατική τάξη, του οποίου οι πρωταγωνιστές είναι ήδη νικητές, είναι η απεργία των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που την Τρίτη συμπληρώνει 100 μέρες. Αγώνας που συνεχίζεται όχι μόνο για την ανάκληση των 65 απολύσεων και της εκ περιτροπής απασχόλησης, αλλά και συμβάλλοντας αποφασιστικά στη δράση για να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός και να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τις κατακτήσεις και τις ανάγκες των εργατών ως «κόστος», για «να γίνει όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία», όπως διαδηλώνουν οι χαλυβουργοί. Ενας παλικαρίσιος αγώνας που ξεκίνησε, σφυρηλατήθηκε, κλιμακώθηκε και απλώθηκε σε όλη τη χώρα αλλά και τον πλανήτη, βασισμένος στη δύναμη της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης, ξεμπροστιάζοντας εχθρούς και «φίλους» των εργατών. Σ' αυτό το πλαίσιο οι χαλυβουργοί κλιμακώνουν την πάλη τους με πλατύ άνοιγμα σε μεγάλα εργοστάσια και καταρχήν στον κλάδο του Μετάλλου. Την Τρίτη το σωματείο οργανώνει συναυλία αλληλεγγύης στις 6 μ.μ. στην πύλη του εργοστασίου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Αντίστοιχη εκδήλωση οργανώνει και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» μαζί με άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής, την Παρασκευή 10 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ., στο χώρο του Τμήματος Χωροταξίας του Πολυτεχνείου, (οδός Λαμπράκη - Πεδίον Αρεως).

Την πορεία του αγώνα αποφασίζουν οι απεργοί μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις

Κάλεσμα ξεσηκωμού σε όλη τη βιομηχανική ζώνη του Θριασίου απηύθυνε η απεργία στις 13/12

Παιδιά κάθε ηλικίας βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των χαλυβουργών

Βιβλία για τα εργατικά συμφέροντα μοίρασε η «Σύγχρονη Εποχή» τα Χριστούγεννα στους απεργούς

Πρωτοχρονιά στο εργοστάσιο έκαναν οι εργάτες

Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας προκήρυξε απεργίες αλληλεγγύης στις 12 και 17/1 (φωτ. από την περιφρούρηση έξω από τα γκέτο του Μάνεση στο Βόλο)

 

Πολύτιμος συμπαραστάτης το ΠΑΜΕ, που πρωτοστάτησε και για την πραγματοποίηση της παναττικής απεργίας αλληλεγγύης στις 17/1

Με εξορμήσεις (φωτ. από την ΠΕΣΙΝΕ) καλούν κάθε μεταλλεργάτη σε συμπαράσταση και ξεσηκωμό

 

Στη μάχη έχουν μπει κι οι οικογένειες των απεργών

 

Στιγμιότυπο από παράσταση αλληλεγγύης που οργάνωσαν Αμερικάνοι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Προξενείο στο Χιούστον των ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.