Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Τοποθέτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στη Βουλή για το ζήτημα του βουλευτή με τις καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό

 

Η άποψη του κ. Νικολούδη είναι σεβαστή. Όμως εδώ υπάρχουν και άλλες απόψεις, οι οποίες δεν είναι απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τα νομικά και συνταγματικά δεδομένα. Ο κ. Σταθόπουλος, πρώην Υπουργός, εξέφρασε δημόσια τη γνώμη ότι όταν πρόκειται για ένα ζήτημα υπέρτατου δημόσιου συμφέροντος, τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορούν να αποτελούν τοίχο στην αλήθεια.

Χαίρομαι που ακούω για το νόμιμο της διαδικασίας, αλλά ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να παίζει το παιχνίδι «Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος» 3-4 μέρες τώρα.

Επιπλέον να πω εδώ ότι αυτά που είπε ο Υπουργός έπρεπε να είχαν γίνει χθες όχι μόνο για τον έναν ή για τους τριακόσιους, αλλά για τους πολλούς. Για επιφανή πρόσωπα του δημόσιου βίου, όχι μόνο για τους τριακόσιους.

Τέλος, με την ευκαιρία να πω ότι κάθε τρεις και λίγο έρχεται η συμφωνία με την Ελβετία, κύριε Υπουργέ. Επιτέλους, αυτή η ιστορία πρέπει να προχωρήσει και σε ό,τι αφορά στον διακανονισμό που θα αποφέρει κάποια οφέλη οικονομικά στη χώρα μας, αλλά και σε ό,τι αφορά στη διαφάνεια.

Εμείς θεωρούμε ότι η διαφάνεια αυτή μπορεί να διασφαλιστεί και με μια απλή συνεργασία –ουσιαστική, όμως- με την Τράπεζα της Ελλάδας διότι όλα αυτά γίνονται μέσα από on line διαδικασίες και δεν είναι δυνατόν να πειστούμε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας δεν γνωρίζει ποιοι, πότε και τι ποσά μετέφεραν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.