Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

To ΔΝΤ πάει Ρώμη

 

To ΔΝΤ πάει Ρώμη

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία του θα κάνει στη Ρώμη τον έλεγχό της για την εξέλιξη των θεμελιωδών μεγεθών της ιταλικής οικονομίας πιάνοντας δουλειά «έως την 31η Ιανουαρίου» ή «αμέσως μετά».

«Σκεπτόμαστε ότι η πρώτη αυτή αποστολή αντιπροσωπείας μας μπορεί να γίνει ως την 31η Ιανουαρίου ή αμέσως μετά«, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οικονομικού οργανισμού, Τζέρι Ράις, τονίζοντας ότι προέχει να αποκατασταθεί σύντομα η εμπιστοσύνη των χρηματαγορών για την ιταλική οικονομία και ειδικότερα τη βιωσιμότητα του μεγάλου δημόσιου χρέους της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε υποβληθεί το αίτημα, μια αντιπροσωπεία του ΔΝΤ να ελέγξει την εξέλιξη των θεμελιωδών μεγεθών της οικονομίας της Ιταλίας, με επίκεντρό τη συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Αρχικά υπήρχε το ενδεχόμενο η αποστολή του ΔΝΤ να πάει στη Ρώμη στα τέλη Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια όμως θεωρήθηκε σωστό να δοθεί ωφέλιμος χρόνος στη νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών, υπό τον Μάριο Μόντι.

Αμέσως μετά το τέλος της αποστολής του ΔΝΤ στη Ρώμη θα συνταχθεί «Έκθεση του ΔΝΤ για την ιταλική οικονομία«.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.