Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

"Σκουλήκι" κλέβει passwords χρηστών του Facebook

  Διαφημίσεις Google
  Εκπαίδευση Φωτοβολταϊκών;
  Μέθοδος με 100% επιτυχία!
  Θεωρία από απόσταση και Εργαστήρια
  www.SolarEnergyCourses.com

  Ένα «σκουλήκι» (worm) κατάφερε να κλέψει 45.000 passwords από το Facebook, σύμφωνα με ειδικούς στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Η απειλή αφορά κυρίως χρήστες από τη Βρετανία και τη Γαλλία, όπως υποστηρίζει η Seculert.
  Σύμφωνα με το BBC, υπεύθυνο για την «ληστεία» των δεδομένων είναι ένα είδος malware που ονομάζεται Ramnit και έχει παρουσιάσει ανάλογη κακόβουλη δράση και στο παρελθόν, αφαιρώντας στοιχεία που αφορούσαν τον τραπεζικό τομέα.
  Το Facebook ανέφερε στο BBC ότι εξετάζει το ζήτημα.
  Στέλεχος της Seculert, η οποία εντόπισε το πρόβλημα, ανέφερε: «Υποψιαζόμαστε ότι οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν τα κλεμμένα στοιχεία, ώστε μπαίνοντας στο προφίλ τους να μεταδίδουν κακόβουλα link στα προφίλ των φίλων τους».
  «Επιπλέον εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν τα ίδια passwords για να μπουν σε άλλες υπηρεσίες» προσθέτει.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
  Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
  Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.