Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

O Che Guevara δεν οδηγούσε Mercedes! Η απόλυτη βεβήλωση της μνήμης ενός πραγματικού επαναστάτη

thumb

Μάλλον δεν τα υπολόγιζαν καλά οι άνθρωποι της Mercedes – Benz, αφού στην παρουσίαση του νέου προγράμματος «Car Together» είχαν για φόντο τη θρυλική φωτογραφία του Che Guevara που τράβηξε ο φωτογράφος Alberto Korda, με το σήμα της εταιρείας στον μπερέ.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και αρνητικές από όλα τα στρατόπεδα, τόσο από τους «θαυμαστές» του ιστορικού ηγέτη της επανάστασης, όσο και από τους πολέμιους του. Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για βεβήλωση της μνήμης του Che Guevara, ενώ από την άλλη μεριά, αρκετοί Κουβανοί που έφυγαν με το που ανέβηκε στην εξουσία ο Φιντέλ, εξέφρασαν τον «αποτροπιασμό» τους για το γεγονός, με επιστολές τους στην γερμανική εταιρεία.

Η Mercedes - Benz απολογήθηκε για την άστοχη καμπάνια προώθησης της νέας υπηρεσίας της λέγοντας πως «δεν υιοθετεί τις πολιτικές απόψεις του Τσε, ούτε ήθελε να προσβάλει τη μνήμη του». Παρόλα αυτά, είναι ήδη πολύ αργά για… συγγνώμες, αφού το συγκεκριμένο διαφημιστικό τρικ ταξιδεύει σήμερα στα πρωτοσέλιδα όλου του κόσμου.

Όσον αφορά στα της εφαρμογής, το «Car Together» επιτρέπει στους οδηγούς της εταιρείας να βρουν συνεπιβάτες, με στόχο να ταξιδέψουν  μαζί για να μειωθούν τα έξοδα. Ο υπεύθυνος της γερμανικης Daimler AG, Dieter Zetsche μάλιστα, δήλωσε ότι πρόκειται για μια «επανάσταση».

Μάλλον γι’ αυτό μπέρδεψαν τις φωτογραφίες… Κ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.