Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Ντόμινο εξελίξεων μετά το κλείσιμο του Megaupload!

Ντόμινο εξελίξεων μετά το κλείσιμο του Megaupload!

Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί, όπως όλα δείχνουν, το κλείσιμο του Megaupload από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Μόλις χθες, το Filesonic μια εξίσου σημαντική υπηρεσία file-sharing και μεγάλος ανταγωνιστής του Megaupload διέκοψε σχεδόν τη λειτουργία της.
Για την ακρίβεια μόνο όσοι έχουν δημιουργήσει λογαριασμό έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν αρχεία. Όχι οποιαδήποτε αρχεία όμως αλλά μόνο όσα έχουν ανεβάσει οι ίδιοι.
Το Filesonic λειτουργεί πια λοιπόν μόνο ως χώρος προσωπικής αποθήκευσης και όχι διαμοιρασμού. Ταυτόχρονα έχει διαγραφεί και η σελίδα της εταιρείας στο Facebook. Αν και οι λόγοι δεν είναι σαφείς, αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να περιέχει σχόλια χρηστών τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν εναντίον του Filesonic σε περίπτωση δίωξης από τις ομοσπονδιακές αρχές.
Αν και το Filesonic είχε συνεργαστεί με την Vobile προκειμένου να ελέγχει τα αρχεία που διαμοιράζονται για τυχόν παραβιάσεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, φαίνεται ότι η κίνηση δεν ήταν αρκετή.
Προς το παρόν βέβαια δεν έχει γίνει κάποια δήλωση και όλοι βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων. Παρόλο που η εταιρεία έχει γραφεία εκτός των ΗΠΑ, πολλοί από τους server που χρησιμοποιεί βρίσκονται σε αμερικάνικο έδαφος. Δεν είναι σαφές λοιπόν ποιου κράτους η νομοθεσία θα πρέπει να εφαρμοστεί.


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.