Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Mηχανή του χρόνου - Το έγκλημα και η μεταμέλεια του Νίκου Κοεμτζή. (Video)

Το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, το Φεβρουάριο του 1973. Τότε που ο Νίκος Κοεμτζής μαχαίρωσε και σκότωσε τρεις ανθρώπους ενώ τραυμάτισε άλλους επτά, για μια παραγγελιά σε...

νυχτερινό κέντρο της Αθήνας. Τα δύο από τα θύματα ήταν αστυνομικοί. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στη Μηχανή του Χρόνου το χρονικό του μακελειού και καταθέτουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την ώρα της σφαγής. Παράλληλα ξεδιπλώνεται ο χαρακτήρας του θύτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε αργότερα σε ισόβια.

Ο Κοεμτζής έμεινε 23 χρόνια στη φυλακή. Οι καταγγελίες για τα βασανιστήρια που υπέστη είναι ένα μελανό σημείο της ιστορίας. Ο ίδιος όχι μόνο δεν έδωσε δικαιώματα μέσα στη φυλακή αλλά σε δύο περιπτώσεις εξέγερσης κρατουμένων έσωσε τη ζωή σωφρονιστικών υπαλλήλων και του διευθυντή. Για πρώτη φορά στη Μηχανή του Χρόνου δημοσιοποιούνται τα ποιήματα που έγραψε ο Κοεμτζής στο κελί για το έγκλημα και τη μεταμέλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.