Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Economist: «Οι Έλληνες άφησαν τα μοχίτο και προτιμούν τις φτηνές μπύρες»

 

Economist: «Οι Έλληνες άφησαν τα μοχίτο και προτιμούν τις φτηνές μπύρες»

Ένα άρθρο του περιοδικού Economist κάτω από τον τίτλο «Τα Blues της Μεσογείου- Τα βάσανα των Ελλήνων» περιγράφει μια Αθήνα που την νύχτα ακόμα γλεντάει αλλά το πρωί έχει άλλη πιο καταθλιπτική όψη.

Το άρθρο αναφέρεται στα κατάμεστα μπαράκια της πλατείας Καρύτση (τονίζει όμως πως οι πελάτες προτιμούν πλέον τις φτηνές μπύρες από μοχίτο) αλλά και στην έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης και εξηγεί πως το πρωί το σκηνικό αλλάζει.

Όπως γράφει το άρθρο στην Σοφοκλέους όπου κάποτε στεγάζονταν το χρηματιστήριο, πλέον ο Δήμος κάνει συσσίτια για άστεγους, πως στην λεωφόρο Κηφισίας τα μαγαζιά βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο και στην θέση τους ανοίγουν ενεχυροδανειστήρια χρυσού και sex shops.

Αναφέρεται ακόμα και στην πρόσφατη κλοπή του πίνακα του Πικάσο τονίζοντας πως στην Εθνική Πινακοθήκη υπήρχε μόνο ένας φύλακας και γενικά εξηγεί πως η ζωή των Ελλήνων σταδιακά γίνεται χειρότερη με εξαίρεση την επαρχία που δεν έχει ακόμα δεχτεί το πλήγμα των μαζικών διαμαρτυριών και επεισοδίων.

Το άρθρο συνεχίζει με το να κάνει και μια πολιτική ανάλυση όπου εξηγεί πως ο Λουκάς Παπαδήμος επειδή δεν υπήρξε πολιτικό πρόσωπο κατάφερε να ηρεμήσει κάπως τα πράγματα και πως χαίρει υψηλών ποσοστών αποδοχής και το άρθρο κλείνει με το να λέει πως για 30 χρόνια στην χώρα εισέρρεαν απλόχερα κεφάλαια από την ΕΕ και οι Έλληνες συστηματικά «ξεγελούσαν» το σύστημα.

Τώρα όμως μπροστά στο φάσμα μιας άναρχης χρεοκοπίας οι προσεχείς εκλογές θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ το άρθρο κλείνει με την φράση «Οι Έλληνες μέχρι τώρα έχουν επιδείξει μεγάλη στωικότητα- αλλά αυτό μπορεί να μην κρατήσει για πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.