Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Οδεύει προς πτώχευση η Eastman Kodak


Η αμερικανική εταιρεία φωτογραφικών ειδών Eastman Kodak προετοιμάζεται για κίνηση της διαδικασίας πτώχευσης, ζητώντας δικαστική προστασία από τους πιστωτές της, σύμφωνα με πληροφορίες σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.
Η τελευταία ελπίδα για να αποφύγει η εταιρεία τη χρεοκοπία έγκειται στο να πουλήσει κάποιες πατέντες ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει, ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».
Η Eastman Kodak, η οποία ιδρύθηκε το 1892, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση από τα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν άρχισε να πλήττεται εξαιτίας της εξάπλωσης των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Η απόπειρά της για μετάβαση στην αγορά ψηφιακών μηχανών και εκτυπωτών απέτυχε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και η πρόσφατη εμφάνιση των smartphones έπληξε ακόμη περισσότερο την επιχείρηση.
Η εταιρεία απασχολεί 19.000 υπαλλήλους.
Αν η Kodak δεν επιτύχει να πουλήσει τις πατέντες της - θα βγάλει σε δημοπρασία 1.100 από αυτές - στο πλαίσιο του σχεδίου χρεοκοπίας και έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τράπεζες όπως η JP Morgan, η Citigroup και η Wells Fargo προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη μελλοντική της βιωσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.