Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Να μπουν οι κόκκινες γραμμές της σωτηρίας του λαού

 

Ο τόπος έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα βάλει στο τραπέζι τις κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ

«Κυβέρνηση και τρόικα έχουν κοινές κόκκινες γραμμές. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή καταστροφή και στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να συνεχίσουν με κοινούς εκβιασμούς αυτή την πολιτική».

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας ΤΕΕ .

Ο τόπος, τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα βάλει στο τραπέζι τις κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού. «Αν αυτό δεν είναι σε θέση να το πράξει ο κ. Παπαδήμος και η κυβέρνησή του, τότε η μόνη σωτηρία που υπάρχει και η μόνη συμβολή του είναι να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατό και να οδηγηθούμε στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος έχει και την ευθύνη αλλά και το σθένος να θέσει τις κόκκινες γραμμές της σωτηρίας του».

Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως ο κλάδος των μηχανικών είναι σε κίνδυνο διάλυσης.

«Χιλιάδες μηχανικοί σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε, «βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδυναμία επιβίωσης, έχουν πρόβλημα επιβίωσης και φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό να βρουν δουλειά», και αφού αναφέρθηκε στις εξωφρενικές -όπως τις χαρακτήρισε- αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε όχι μόνο ένα μεγάλο κύμα φυγής από τη χώρα μηχανικών, νέων επιστημόνων, αλλά και ένα κύμα μαζικής αποχώρησης από το ασφαλιστικό Ταμείο, λόγω αδυναμίας κατάθεσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χ.Σπιρτζης αναφέρθηκε και αυτός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί σε σχέση με το ασφαλιστικό και τις αναιτιολόγητες, όπως είπε, αυξήσεις που θα έχουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί, αλλά και «τη ληστρική πολιτική» για τα ομόλογα και τα αποθεματικά του ταμείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.