Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Υπερ-εκποιητής το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

 

Με διαδικασίες - εξπρές θα συντελεστεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς καν τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με βάση τις διατάξεις που περιελήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε στη Βουλή, προχθές τη νύχτα, η κυβέρνηση. Οι ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο άρθρο 7 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, αναδεικνύουν σε υπερ-εκποιητή με αυξημένες αρμοδιότητες το Ταμείο Αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς θα μπορεί να αξιοποιεί και περιουσία των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, αλλά και να αποκτά την κυριότητα ή άλλα εμπράγματα δικαιώματα ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ ή εταιρίες του Δημοσίου, ενώ χωρίς δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων μένουν πλέον συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών. Οι δυσμενείς αυτές ρυθμίσεις μαζί με νέες "διευκολύνσεις" που δίνει η κυβέρνηση σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τα ταμεία (βλ. σχετικό ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της "Αυγής") περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ακόμη ότι:

Για την πώληση μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο που ανήκουν στο Δημόσιο, το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» (ΤΑΙΠΕΔ) μπορεί να αναθέτει σε χρηματιστηριακές εταιρείες την εξεύρεση αγοραστή. Οι χρηματιστηριακές εταιρείες θα προσφέρουν τις προς πώληση μετοχές στις τρέχουσες τιμές με ή ακόμη και... χωρίς άνοιγμα βιβλίου προσφορών! Δηλαδή χρηματιστές θα πωλούν σε ιδιώτες εισηγμένες μετοχές δημοσίων επιχειρήσεων στις τρέχουσες τιμές του χρηματιστηρίου χωρίς καν να ακολουθούν τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για ξεπούλημα των μετοχών εισηγμένων ΔΕΚΟ σε οποιαδήποτε τιμή προσφέρουν οι αγοραστές στις χρηματιστηριακές εταιρείες που θα αναλάβουν διαμεσολαβητικό ρόλο!

Ακόμη οι συμβάσεις ανάθεσης του έργου της εξεύρεσης αγοραστών που θα υπογραφούν μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου" και των χρηματιστηριακών εταιρειών εξαιρούνται από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Τα τιμήματα που θα καταβάλει το Ταμείο στις χρηματιστηριακές εταιρείες βάσει των συμβάσεων αυτών θα αφαιρούνται από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων.
Προβλέπεται ακόμη η αξιοποίηση ιδιωτικών εισπρακτικών εταιρειών για την είσπραξη των οφειλών αυτών από το Δημόσιο.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμη η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος των επαγγελματιών κατά τη διαδικασία του φορολογικού ελέγχου. Ορίζεται ακόμη ότι οι μισθωτοί που εισπράττουν καθυστερημένα και σε μεταγενέστερο χρόνο τις δεδουλευμένες αποδοχές τους θα μπορούν να τις δηλώσουν στον χρόνο είσπραξής τους.

Θ.Π

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.