Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

"Μεγάλη στροφή" ετοιμάζει ο Αντ. Σαμαράς

 

Του Μελιγγώνη Γ.

  “Δεν μπορούμε να βάζουμε εύκολα κόκκινες γραμμές σε πολλά θέματα, τώρα τα πράγματα είναι σοβαρά για τη χώρα”. Με τη φράση αυτή υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας της Ν.Δ. περιέγραφε το κλίμα που επικρατεί στο επιτελείο του Αντ. Σαμαρά σε σχέση με τις απαιτήσεις της τρόικας, αλλά και με τη στάση που αναμένεται να τηρήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο.

  Το κλίμα στη Συγγρού ήταν βαρύ ώς αργά χθες το απόγευμα, που συνεχιζόταν η διευρυμένη σύσκεψη που είχε ο Αντ. Σαμαράς με στενούς συνεργάτες του και τους βασικούς τομεάρχες του κόμματος. Στην εν λόγω σύσκεψη μπήκε στο τραπέζι το δεκασέλιδο κείμενο που απέστειλε προχθές το Μαξίμου στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι “κόκκινες γραμμές” της τρόικας.

  “Γαλάζια” στελέχη εκφράζουν σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους τον προβληματισμό τους για το κατά πόσον ο Αντ. Σαμαράς μπορεί σε αυτή τη φάση να αρνηθεί τη στήριξη στα μέτρα που θέτει η τρόικα ως προαπαιτούμενα, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση. Παράλληλα, οι ίδιες κομματικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δέχεται πια πίεση και από το Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός θέλει “να ξέρει πού πατά” (όπως λένε συνεργάτες του) πριν ανέβει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

  Υποχωρήσεις

  Ώς την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, η Ν.Δ. φαινόταν να υποχωρεί στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, θέτοντας ως “αστερίσκο” να μην πέσει καμία απ' αυτές κάτω των 300 ευρώ. Ωστόσο, θολό ήταν το τοπίο σε σχέση με τις αλλαγές στα εργασιακά, καθώς χθες το κλίμα στη Συγγρού επιβαρύνθηκε έτι περαιτέρω, μετά τη διαρροή του υπουργείου Εργασίας ότι στη συνάντηση του Γ. Κουτρουμάνη με την τρόικα, οι “τροϊκανοί” εμφανίστηκαν αμετακίνητοι στις απαιτήσεις τους για μείωση μισθών και περικοπή δώρων. Όπως και να 'χει, όλα δείχνουν ότι στο μόνο σημείο που δεν θα υποχωρήσει ο κ. Σαμαράς στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών θα είναι η διεξαγωγή εκλογών πριν το Πάσχα, καθώς συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. διέψευδαν τα σενάρια περί παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

  Τέλος, την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τη συνάντηση ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προκειμένου να ενημερώσει τον Καρ. Παπούλια για το ταξίδι του στη Ρωσία.

  Πηγή:

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
  Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
  Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.