Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Ο μακαριστός και ο φιλόδοξος

 

του Άγγελου Μανταδάκη

Ο μακαριστός ιεράρχης, μας είχε δηλώσει απερίφραστα ότι επί χούντας δεν είχε πάρει χαμπάρι περί βασανιστηρίων, ΕΑΤ –ΕΣΑ κλπ, διότι είχε υποχρεώσεις ως φοιτητής και διάβαζε τα μαθήματά του. Δεν του έμενε χρόνος να ασχοληθεί με τα αλλότρια, π.χ να ευαισθητοποιηθεί για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Ο σημερινός υποψήφιος «ιεράρχης» του ΠΑΣΟΚ και κατ΄ εξακολούθησιν υπουργός, μας είπε σχεδόν τα ίδια: αν και πρωτοκλασσάτος υπουργός δεν μελέτησε καν το μνημόνιο, το ψήφισε εντελώς αδιάβαστο και όποιον πάρει ο Χάρος. Ο λόγος; Παρεμφερής με εκείνον που επικαλέστηκε ο μακαριστός. Δεν είχε χρόνο γιατί έπρεπε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως υπουργός επί της τάξεως. Να κυνηγήσει τους τρομοκράτες, τους κλέφτες κλπ.

Και ο μεν πρώτος δίνει πλέον εξηγήσεις στον Θεό, ο δε δεύτερος κρίνεται από τους ανθρώπους. Μόνο που η κρίση των ανθρώπων – ευτυχώς – είναι μάλλον πιο δίκαιη από εκείνην το μεγαλοδύναμου… ικανή να παραδώσει τον φιλόδοξο αυτόν κύριο εκεί που του αξίζει : στο μουσείο των πολιτικών της φτήνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.