Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Η «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΤΟΥ ΕΥΡΩ!

 

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ «ΔΡΑΧΜΗΣ»!

ΕΛΠΙΔΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

Η αθλιότητα ξεπέρασε κάθε όριο. Οι άνθρωποι και οι πολιτικοί κύκλοι που βύθισαν κυριολεκτικά τη χώρα στην άβυσσο και τώρα την έχουν μετατρέψει σε κακιάς ώρας αποικία, και λεηλατούν χωρίς αιδώ και όριο τον ελληνικό λαό, φτάνουν στο σημείο να τρομοκρατούν με τα πανάθλια έργα τους.

Αυτήν την απίστευτη τρομοκρατία που έχουν ήδη εξαπολύσει οι κυρίαρχοι κύκλοι για την υποτιθέμενη "κόλαση" μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ δεν την είχαμε γνωρίσει ούτε στα πιο "μαύρα χρόνια" της μετεμφυλιακής περιόδου και θυμίζει μόνο τον αντικομμουνιστικό οχετό που προετοίμασε την τραγωδία του εμφυλίου πολέμου.

Μήπως, όμως, η εγχώρια αντίδραση δεν διεξάγει αυτήν την ώρα με τις εντολές των νεοαποκιοκρατών της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών έναν ολοκληρωτικό πόλεμο σε βάρος του κόσμου της εργασίας, του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας; Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι όχι μόνο έχουμε ένα τέτοιο πόλεμο αλλά και ότι αυτός αποβλέπει στην πλήρη οικονομική και κοινωνική εξουθένωση, αν όχι εξόντωση, του ελληνικού λαού και τον εξανδραποδισμό και εξοστρακισμό της νεολαίας του, η οποία, αντί για τις παλιές εξορίες, ξαποστέλνεται σε νέους δρόμους μετανάστευσης!

Ας μην έχουμε καμμία αμφιβολία ότι τα διευθυντήρια της ΕΕ και πρώτα από όλα οι εγχώριοι ολιγάρχες του πολιτικού και οικονομικού συστήματος έχουν επιβάλει στη χώρα μια νέα ιδιόμορφη και ιδιότυπη "δικτατορία του ευρώ", μέσα από την οποία νομίζουν ότι μπορούν να ξεπλένουν ατιμώρητα, και χωρίς απολογία όλη τη λεηλασία που επιφέρουν στη χώρα.

Για να το επιτύχουν αυτό η έξοδος από το ευρώ, η οποία, μαζί με τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους, συνιστούν τις μόνες αφετηριακές λύσεις για να απαλλαγεί ο τόπος από την τρόικα και τα μνημόνια, εμφανίζεται ως το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ, το οποίο πρέπει να ζωγραφιστεί με τα πιο απαίσια και μελανά χρώματα. Η έξοδος από το ευρώ πρέπει να περιγραφεί ως η κάθοδος της κόλασης από τον ουρανό στο ελληνικό έδαφος, ώστε όχι μόνο να φοβηθεί αλλά και να τρομοκρατηθεί, μέχρι παραλυσίας, ο ελληνικός λαός.

Σε αυτό το φρικτό τρομοκρατικό έργο επιδίδονται πιο συστηματικά από ποτέ οι συγκυβερνώσες παρακμιακές ηγεσίες και πρώτα από όλα ο ίδιος ο "δοτός" πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, του οποίου δεν υπάρχει ομιλία, που να μην είναι σχεδόν πλήρως αφιερωμένη στο ευρώ, ως εθνικού στόχου, για την εξυπηρέτηση του οποίου πρέπει να υποστούμε οποιεσδήποτε θυσίες.

Αν ο αρχιερέας του μονεταρισμού και συνυπεύθυνος για το ευρώ-τέρας Λ. Παπαδήμος δίνει τον τόνο, τη σκυτάλη παίρνουν ένας - ένας οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι στην κυβέρνηση, οι τραπεζίτες και εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου.

Μόνο από την πρωτοχρονιά ζούμε μια εμετική περί τη "δραχμή" κινδυνολογία που εξαπόλυσαν απρόκλητοι και χωρίς αντίλογο ούτε καν αντίπαλο (ή μήπως υπάρχει;) ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος, σειρά από κυβερνητικά στελέχη με προεξάρχουσα την Α. Διαμαντοπούλου ως που φτάσαμε και στη super "ευρωπαία" Μ. Δαμανάκη!

Ο Γ. Προβόπουλος, μάλιστα, ξεπέρασε κάθε όριο σε υστερική τρομολαγνεία και το μόνο που δεν μας είπε, αν και το υπονόησε, είναι ότι εφόσον πάμε στη δραχμή "θα φτάσουμε να μας πάρουν και τις γυναίκες μας".

Αφού για τους εμπόρους των υποκλίσεων η έξοδος από το ευρώ είναι το απόλυτο κακό, τότε στο όνομα της παραμονής σε αυτό όλα επιτρέπονται, από τους μισθούς εξαθλίωσης Βουλγαρίας και Κίνας, ανέργους περισσότερους από τους απασχολήσιμους έως την έξοδο των νέων από τη χώρα!

Ρώτησαν ποτέ τον ελληνικό λαό όταν έβαζαν οι ίδιοι "τρομοκράτες" τη χώρα στο ευρώ; Άνοιξαν ποτέ το διάλογο για την ένταξη στο ενιαίο νόμισμα;

Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ με ιαχές, με μια ισοπεδωτική προπαγάνδα και με ουρανομήκεις εκδηλώσεις ενθουσιασμού από το κατεστημένο, το οποίο προσέφερε υπνωτικά "παραδείσια χάπια" στον ελληνικό λαό, υποσχόμενο "λαγούς με πετραχήλια"!

Όπως τότε οι κυρίαρχοι κύκλοι αναθεμάτιζαν τις όποιες φωνές αμφισβητούσαν τον ευρωπαράδεισο που μας υπόσχονταν από την ένταξη στο ευρώ, έτσι και τώρα όσοι αντιτάσσονται στο ενιαίο νόμισμα καταγγέλονται περίπου ως "άνθρωποι των σπηλαίων".

Και όλα αυτά τα εκστομίζουν εκφοβιστικά χωρίς την εκφορά του παραμικρού επιχειρήματος, ως δόγματα που υπερισχύουν ακόμα και της θρησκευτικής πίστης.

Αυτού του είδους, όμως, τα περιτρίμματα μυθολογίας δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε δοκιμασία κριτικού λόγου.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει στο σημερινό σημείο υπερχρέωσης και καταστρεπτικής λεηλασίας με εθνικό νόμισμα!

Κρίση χρέους, ως εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, δεν μπορεί ποτέ να συμβεί σε μια χώρα με εθνικό νόμισμα και αυτό όχι μόνο διότι το χρηματιστικό κεφάλαιο διστάζει να δανείσει χώρα με εθνικό νόμισμα μη συνδεδεμένο με σκληρό συνάλλαγμα αλλά κυρίως γιατί η χώρα με εθνικό νόμισμα διαθέτει ισχυρότατα όπλα για να αντιμετωπίσει κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Και αυτά τα όπλα είναι πρώτον η υποτίμηση, δεύτερον η έκδοση χρήματος, τρίτον η μονομερής απομείωση του χρέους με εθνικές αποφάσεις!!!

Για αυτό όποιες χώρες υπέστησαν διαχρονικά κερδοσκοπικές επιθέσεις στη βάση του δημοσίου χρέους τους, υπήρξαν χώρες που είχαν συνδέσει το εθνικό τους νόμισμα με σκληρά νομίσματα (βλέπε κερδοσκοπικές επιθέσεις το 1997 στην Ασία, όπου διέλυσαν τις λεγόμενες "Ασιατικές τίγρεις", αφού οι τελευταίες είχαν κλειδώσει τις ισοτιμίες των νομισμάτων τους με το δολάριο. Βλέπε επίσης την κρίση της Αργεντινής, λόγω της συνταγματικής δολλαριοποίησης του πέσο με ισοτιμία 1 προς 1, κτλ.).

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την ειδική ένταση και μορφή της καπιταλιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, επειδή τα εθνικά κράτη της ευρωζώνης έχουν αναθέσει σε ένα «τρίτο» τη νομισματική πολιτική, η οποία είναι «κλειδωμένη» με σκληρά και δογματικά μονεταριστικά κριτήρια, που λειτουργούν ως Γερμανική φυλακή με έγκλειστες τις χώρες της ευρωπεριφέρειας!!!

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η κρίση και η μνημονιακή «αποικιοποίηση» δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ιρλανδία και Πορτογαλία, αλλά με παρόμοιο, στην ουσία, τρόπο και την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ τείνει να πλήξει και τον πυρήνα της ευρωζώνης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!

Σήμερα, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ουσιαστική έξοδος της χώρας από την κρίση, όσο βρίσκεται καθηλωμένη εντός του ευρώ, χωρίς ικανότητα να θέσει υπό τον έλεγχο της τη νομισματική πολιτική και να την αξιοποιήσει ως θεμελιώδες εργαλείο διεξόδου, ενίσχυσης της εγχώριας οικονομικής βάσης, ανάκαμψης, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης.

Ασφαλώς, η μετάβαση από το ευρώ σε ένα νέο εθνικό νόμισμα δεν είναι καθόλου ανώφελη.

Αλλά τα προβλήματα που θα εμφανισθούν στη μετάβαση είναι απολύτως αντιμετωπίσιμα στη πρώτη φάση, ενώ σε δεύτερο επίπεδο θα ανοίξουν ελπιδοφόρους ανακαμψιακούς ορίζοντες.

Η εικόνα Προβόπουλου, όπου εμφανίζεται, περίπου, ως «συντέλεια του κόσμου» η μεταβατική περίοδος από το ευρώ σε ένα νέο εθνικό νόμισμα, είναι μαγική επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα!

Στην ουσία, ο Διοικητής, άθελα του, εμφάνισε το ευρώ ως μια σιδερόφρακτη φυλακή ασφαλείας και ισόβιας κάθειρξης από την οποία καμιά χώρα δεν έχει οδό διαφυγής επί ποινή «θανάτου» της.

Έχουμε επιχειρήσει πολλές φορές και τεκμηριωμένα να αντικρούσουμε και να εκθέσουμε τα θετικά επιχειρήματα της εξόδου από το ευρώ.

Η μεταβατική περίοδος και τα προβλήματα της μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον, προσωρινό τουλάχιστον, έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων και την αυστηροποίηση των κυρώσεων όσων επιχειρούν να υπονομεύσουν το εθνικό νόμισμα.

Ο φόβος, που, σε βαθμό υστερίας, παρουσιάζουν οι προπαγανδιστές ότι στην περίπτωση εθνικού νομίσματος και της αναγκαίας υποτίμησης του, η χώρα θα κατακλυστεί από όσους, εν μέσω κρίσης, έβγαλαν τα ευρώ τους έξω, για να αγοράσουν κοψοχρονιά τη χώρα, είναι αστείος και βαθύτατα υποκριτικός.

Και είναι υποκριτικός γιατί τον προβάλλουν ακριβώς αυτοί που επέτρεψαν ανενόχλητα στους «πλούσιους» και στο μαύρο χρήμα να βγουν, εν μέσω κρίσης, από τη χώρα, αλλά και όταν τα έβγαλαν, αρνούνταν και αρνούνται τον παραμικρό έλεγχο για την προέλευση αυτών των ποσών, παρότι κατέχουν, κατά ομολογία τους, όλες τις σχετικές λίστες, στις οποίες, σε περίοπτη θέση βρίσκονται πασίγνωστοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της «αγίας οικογένειας» τους!

Και είναι αστείος διότι, όπως προείπαμε, η μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα θα συνοδευτεί με αυστηρό έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, πρώτα απ’ όλα αυτών που έχουν κερδοσκοπική κατεύθυνση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όσοι έσπευσαν, εν μέσω κρίσης, να βγάλουν τα εκατομμύρια τους έξω (δεν μιλάμε για μικροποσά), θα πιαστούν πραγματικά στη φάκα, γιατί δεν θα μπορέσουν ποτέ να «χαρούν» αυτά τα παγωμένα χρήματα και θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να ανακαλυφθούν από τις δραστήριες ελληνικές προσπάθειες και να υποστούν βαρύτατες κυρώσεις, εκτός και αν μεταναστεύσουν (αυτοί και όχι μαζικά η ελληνική νεολαία!)!

Αντίθετα, είναι τώρα, μέσα στο ευρώ, που υποθηκεύεται και εκποιείται η χώρα και τώρα είναι που τα «κοράκια» του εξωτερικού εξαγοράζουν «μπιρ – παρά» τα εθνικά «φιλέτα», τη δημόσια περιουσία, αλλά και εξαιρετικά ιδιωτικά ακίνητα.

Να υπογραμμιστεί εδώ ότι, όταν μιλάμε για έξοδο από την ευρωζώνη, δεν εννοούμε μια έξοδο για να συνεχιστούν απλά οι ίδιες ή παρόμοιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο πλαίσιο του καπιταλισμού.

Άλλωστε, την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αν και θεωρητικά δυνατό, ποτέ δεν θα την διανοηθούν αστικές πολιτικές δυνάμεις, που έχουν μάθει ανέκαθεν να στηρίζονται στην «ξένη» προστασία.

Εμείς μιλάμε για αριστερή έξοδο από το ευρώ σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ και τον ολοκληρωτισμό της από μια προοδευτική αριστερή κυβέρνηση, που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου, ανασυγκρότησης και αναγέννησης της χώρας με σοσιαλιστικό ορίζοντα!

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.