Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Ηθοποιός σημαίνει φως

And the Oscar goes to... Κίμων Κουλούρης! Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, κωμικό. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω αλλά διασκεδάζομεν!
Αποκλείεται να μην καταγόμαστε από τους αρχαίους Έλληνες. Στην πατρίδα μας γεννήθηκε το θέατρο. Η τραγωδία και η κωμωδία. Και το ΠΑΣΟΚ (τα έχει αμφότερα). Το περιστατικό με τον Κίμωνα Κουλούρη και η ασυναγώνιστη ερμηνεία του στην παρλάτα... «Χρηστάκη Παπουτσή, Είσαι Αγνώμων»δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πιο αποστομωτική απάντηση σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε σχέση με τους αρχαίους κατοίκους του ελλαδικού χώρου.
Μόνο το Γένος μας μπορεί να τιμήσει τόσο πολύ επαγγελματίες ή ερασιτέχνες θεατρανθρώπους ώστε να τους δώσει υπουργικά αξιώματα - άντε και οι Αμερικανοί που έκαναν πρόεδρο τον Ρόναλντ Ρέιγκαν. Η επίδραση του μονολόγου του Κίμωνα Κουλούρη ήταν τεράστια. Δεν πρόλαβαν να εκτοξευτούν οι 125 λέξεις από το στόμα του (το βίντεο έχει διάρκεια 1 λεπτού και 15 δευτερολέπτων) και κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και σε κινητά τηλέφωνα χιλιάδες ανέκδοτα, τσιτάτα και εικαστικές συνθέσεις που είχαν να κάνουν με το συμβάν. Ο άνθρωπος αυτός, έχοντας την ανεκτίμητη αρωγή του Χρηστάκη Παπουτσή, γέννησε Τέχνη! Κυριάρχησε στις συζητήσεις -καφενειακές και μη- επί ημέρες. Κέρδισε αγήραστον έπαινον.
Λόγος μάχης
Επειδή πολλοί σχολιάζουν το μονόλεπτο μονόπρακτο του Κίμωνα αλλά δεν το παραθέτουν ώστε ο λαός να το έχει πρόχειρο για να εξασκείται στην ηθοποιία, το κάνουμε εμείς, προτείνοντας να αποτελεί, από τούδε και στο εξής, δοκιμασία για την εισαγωγή στη Σχολή Εθνικού Θεάτρου. Είπε λοιπόν ο Κίμων: «Αλήθεια, Χρήστο Παπουτσή, τους συνεχάρης γιατί μπροστά στο δεκαπεντάχρονο παιδί μου, που το ξέρεις καλά, άρπαζαν από το μανίκι τον πατέρα τους να τον πετάξουν έξω από το αυτοκίνητο; Τους συνεχάρης, Χρηστάκη Παπουτσή, γιατί περικυκλώθηκε αυτό το αυτοκίνητο από 30 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων με ειδικό σήμα;
Τους συνεχάρης, Χρήστο Παπουτσή, γιατί εξύβριζαν και ασχημονούσαν μπροστά σ΄έναν πολίτη που λέγεται Κίμων Κουλούρης; Αλλά, άκουσε, να εξηγηθούμε, Χρήστο Παπουτσή: Αποδεικνύεσαι αγνώμων! Αγνώμων γιατί έλεγες πολλές φορές ότι "στον Κουλούρη οφείλω την εξέλιξή μου, που με γνώρισε στον Ανδρέα Παπανδρέου". Κι έχεις μίσος μαζί μου. Έχεις το μίσος του κομπλεξικού κι έχεις το μίσος του ανθρώπου που, παρά την επιμονή σου και τις πιέσεις σου, δεν δέχτηκα να συμπορευτώ στην επιλογή σου να βγάλεις τον Γιωργάκη Παπανδρέου».

ΥΓ.: Η εικαστική σύνθεση ελήφθη από την ιστοσελίδα http://kourkouti.sport24.gr/
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 14/01/2012 – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ - forapartida-forapartida.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.