Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Διεθνής Αμνηστία: Η ηγέτες δεν έχουν καταλάβει τη σημασία της Αραβικής Άνοιξης

 

Οι ηγέτες των Αραβικών χωρών δεν έχουν καταλάβει ακόμα την πλήρη σημασία των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της. Στην έκθεση με τίτλο «Χρονιά της Επανάστασης: Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική» αναφέρεται ότι κάποιοι ηγέτες είναι αποφασισμένοι να κρατηθούν στην εξουσία «σχεδόν με κάθε κόστος».

«Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι κυβερνήσεις απέτυχαν να αναγνωρίσουν ότι τα πάντα έχουν αλλάξει» δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για θέματα Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.
«Αλλά οι επίμονες προσπάθειες κυβερνήσεων να πραγματοποιήσουν επιφανειακές αλλαγές, να πάρουν πίσω τα κέρδη των διαδηλωτών ή να βιαιοπραγήσουν κατά των πολιτών τους σε σημείο υποταγής, προδίδει το γεγονός ότι για πολλές κυβερνήσεις, η επιβίωση του καθεστώτος παραμένει ο στόχος τους» προσθέτει.
Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει ότι η δράση των διαδηλωτών κατάφερε με μεγαλύτερη επιτυχία να προκαλέσει αλλαγές στη χώρα, από ότι οι κινήσεις της διεθνούς κοινότητας.
Προειδοποίησε, πάντως, ότι αναμένει πως φέτος θα υπάρξει μεγαλύτερη καταστολή των διαδηλώσεων από Άραβες ηγέτες.
Η έκθεση χαρακτηρίζει τη στάση διεθνών οργανισμών, όπως η ΕΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος ως «ασυνεπή», λέγοντας ότι σε κάποιες χώρες τηρούν σκληρότερη στάση, σε σχέση με άλλες.
Η έκθεση επισημαίνει ότι τα οφέλη που υπήρξαν σε Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη μένουν ακόμα να παγιωθούν, ενώ τονίζει ότι στη Συρία, όπου χιλιάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, οι Αρχές κάνουν χρήση ακόμα σκληρότερων τακτικών για να διατηρήσουν την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.