Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Δ. Δασκαλόπουλος:αποστολή εθνικής σωτηρίας.

Αθήνα 04.01.2012

Οι Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου μετά τη συνάντηση του Προεδρείου του ΣΕΒ με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, 4/1/2012

Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η Κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αναλάβει ουσιαστικά μία αποστολή εθνικής σωτηρίας. Θα πετύχει μόνον αν εξαλειφθούν τα φαινόμενα κακοπιστίας και ασυνεννοησίας που τη φθείρουν. Τα κόμματα και τα πρόσωπα που τη στηρίζουν πρέπει να μάθουν να μιλούν με μια φωνή και να πράττουν με μια θέληση. Αυτό είναι το χρέος τους, αλλά είναι και το συμφέρον τους. Διότι, αν αυτή η Κυβέρνηση αποτύχει, στους σημερινούς «συγκάτοικους» θα ρίξει την ευθύνη για το εθνικό ναυάγιο ο λαός.

Κληθήκαμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για μια εθνική συμφωνία με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους. Ο ΣΕΒ πιστεύει ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν δείξει την ωριμότητα και διαθέτουν την υπευθυνότητα να συζητήσουν για όλα τα εργασιακά θέματα.

Θέλω να τονίσω ότι ο ΣΕΒ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε σε αυτή τη δραματική οικονομική συγκυρία και στη κρίσιμη αυτή εποχή, είναι να δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί το μέσο κόστος εργασίας σε ένα άλλο σημείο ισορροπίας, που θα βοηθήσει και την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής. Αυτό είναι το αντικείμενο της συζήτησης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μισθολογικά, ωριμάνσεις, τριετίες…

Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά είναι όλα που θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Πρέπει να συζητήσουμε πώς θα διαμορφώσουμε το μέσο κόστος εργασίας, ώστε και η απασχόληση και η ανταγωνιστικότητα να ευνοηθούν.

 

Σχόλιο του Γραφείου τύπου του ΠΑΜΕ

Η υποκρισία του ΣΕΒ αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις δηλώσεις του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ για την δήθεν απόφαση τους να μην μειωθεί ο κατώτερος μισθός και ο ΣΕΒ καλεί σε διάλογο για την μείωση μισθών και μεροκάματων. Η ΓΣΕΕ αναλαμβάνει ιστορικές ευθύνες.

Το ΠΑΜΕ τονίζει: Καμιά συζήτηση, κανένας διάλογος με τους εκβιαστές και τρομοκράτες των εργαζομένων ΣΕΒ-Κυβέρνηση-ΓΣΕΕ.

Αγώνας για την ανατροπή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.