Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΚ! Οι τοκογλύφοι απαιτούν εξωπραγματικές εγγυήσεις! Σε αδιέξοδο οι πολιτικοί

 

ΣΟΚ! Οι τοκογλύφοι απαιτούν εξωπραγματικές εγγυήσεις! Σε αδιέξοδο οι πολιτικοί

Σε μια από τις κρισιμότερες ημέρες του «ελληνικού δράματος» εξελίσσεται η σημερινή, με το πολιτικό σύστημα να καλείται υπό την… απειλή Νταλάρα να πάρει δραματικές αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση το απόγευμα λίγο πριν την τελική συνάντηση του με τον Τσαρλς Νταλάρα.

Καθοριστική θα είναι η κατ ιδίαν συνάντηση του Λ. Παπαδήμου με τον Α. Σαμαρά το μεσημέρι… Κυβερνητικές πηγές μιλούν για «την τελική φάση της διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές να απαιτούν τεράστιες έως και εξωπραγματικές εγγυήσεις «για τις οποίες πρέπει να αποφασίσουν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Στο τραπέζι της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών θα τεθεί και η απαίτηση να μπει στο «κούρεμα» το σύνολο των ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου και αυτά των ασφαλιστικών ταμείων με ό,τι σημαίνει αυτό για την βιωσιμότητα τους.

Ο πρωθυπουργός στις κατ ιδίαν συναντήσεις με τους κ. Παπανδρέου και Καρατζαφέρη μίλησε για την «τελική μάχη» μεταφέροντας μάλιστα κλίμα τεράστιας δυσπιστίας των δανειστών προς την Ελλάδα οι οποίοι απαιτούν «ομόθυμη στήριξη των αποφάσεων από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση» απειλώντας μάλιστα ότι μια πολιτική αστάθεια μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων.

Απειλητικά είναι και τα μηνύματα που παίρνει η Αθήνα και από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ που ζητούν εδώ και τώρα καθορισμό μέτρων και εγγυήσεων προκειμένου να αποδεσμευτούν τα 130 δισ. ευρώ του νέου δανεισμού.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.