Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Α. Τσίπρας: Ο Παπαδήμος υπηρετεί συνειδητά ένα σύστημα κλεπτοκρατίας και διαφθοράς οδηγώντας την χώρα στην καταστροφή (Βίντεο)

Από το Βαθύ κόκκινο

«Αυτοί που αρπάξανε το φαϊ απ' το τραπέζι, κηρύσσουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ʽρθουν.»
Μπέρτολτ Μπρεχτ
«Κατά την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ενάμισι έτος και συνεχίζεται για την δημοσιονομική εξυγίανση για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και την αποκατάσταση της απώλειας της ανταγωνιστικότητος, βραχυπρόθεσμα οι συνέπειες στο εισόδημα είναι όντως αρνητικές. Η απασχόληση μειώνεται και η ανεργία αυξάνεται. Είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια της προσαρμογής της οικονομίας. Όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή θα δημιουργηθούν καινούργιες βάσεις ούτως ώστε να μειωθεί η ανεργία, να αυξηθεί η απασχόληση να ανακάμψει η οικονομία και να επιτύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. … Είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια περίοδο προσαρμογής να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των λαθών που έγιναν ώστε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο».
Λουκάς Παπαδήμος.
Τα παραπάνω ακούσαμε να μας λέει σήμερα ο διορισμένος από ξένους και ντόπιους καπιταλιστές πρωθυπουργός της Ελλάδας, οπότε αυθόρμητα σου έρχονται στο μυαλό οι στίχοι του Μπρεχτ που παραθέσαμε αρχικά.
Κι όλα αυτά ο δοτός πρωθυπουργός μας τα είπε «επιχειρηματολογώντας» γιατί πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις εν ονόματι … ενός καλύτερου αύριου.
Πολύ καλή απάντηση εισέπραξε από τον πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα. Ουσιαστικά του είπε ότισυνειδητά παραπλανά τον ελληνικό λαό «αφού είναι αδύνατον να πιστεύει αυτά που λέει» και εν γνώσει του εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία υπηρετώντας ένα «σύστημα κλεπτοκρατίας και διαφθοράς».
«Οδηγούμαστε σε καταστροφή πηγαίνουμε με 150 χιλιόμετρα την ώρα στον γκρεμό χωρίς φρένα … Λέτε θα μας σώσετε με το νέο δάνειο. Θα πάρετε 89 δις. 39 θα πάνε στις τράπεζες κατευθείαν, 30 για το PSI και τα υπόλοιπα θα πάνε για να αποπληρώσουμε τα ομόλογα. Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στην πραγματική οικονομία…. Αν είναι κ. Πρωθυπουργέ να μας κάνετε Ινδία ή Σουδάν τότε δεν χρειάζεται να μας το κάνετε με την βοήθεια ξένων δυνάμεων, μπορούμε και μόνοι μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Α. Τσίπρας.
Επίσης ο ίδιος ζήτησε από τον Παπαδήμο «να οδηγήσει την χώρα σε δημοκρατικές διαδικασίες. Στην λαϊκή ετυμηγορία για να αποφασίσει ο λαός ποιο θα είναι το μέλλον του και όχι μια βουλή η οποία έχει εκλεγεί σε άλλες συνθήκες και η οποία σήμερα βρίσκεται σε πρωτοφανή δυσαρμονία με την λαϊκή βούληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.