Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Ενώ ο Γ.Παπανδρέου λείπει στο εξωτερικό για ξεκούραση… «Κίνημα» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά της κατάργησης του κατώτατου μισθού

 

Οι πληροφορίες υπήρχαν. Πως όσο η διαλυτική εκκρεμότητα με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παραμένει τόσο οι βουλευτές του κόμματος θα αναπτύσσουν τις δικές τους στρατηγικές. Την αρχή έκανε σήμερα ο Δημήτρης Καρύδης ο οποίος δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως δεν προτίθεται να ψηφίσει διάταξη που θα μειώνει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Ακολούθησε κοινή δήλωση τριών βουλευτών υπό τον εύγλωττο τίτλο «απορία και οργή». Στο κείμενό τους οι Οδυσσέας Βουδούρης, Φραγκίσκος Παρασύρης και Θανάσης Οικονόμου χαρακτηρίζουν την απαίτηση της τρόικας παραλογισμό. «Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να πει ένα ευγενικό αλλά στιβαρό «όχι» σε έναν τέτοιο εκτροχιασμό» προσθέτουν με νόημα.
Στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ εισέρχεται έτσι με τον πλέον επίσημο τρόπο ο παράγοντας «κυβερνητική σταθερότητα». Ο Γιώργος Παπανδρέου, που έφυγε για διακοπές πριν από τα Φώτα και θα επιστρέψει την Πέμπτη, χρησιμοποιεί δηλώσεις όπως τις προηγούμενες για να τεκμηριώσει τη θέση του να μείνει μέχρι τις εκλογές. Όλοι οι δελφίνοι, όμως, είναι απέναντί του. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι είναι η δική του απαίτηση αυτή που αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση. Στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι διεργασίες να τα βρουν, ώστε να έχουν μία κοινή γραμμή απέναντι στον πρόεδρο του κόμματος. «Έναν υποψήφιο, μία διαδικασία» είναι το δόγμα που θέτουν οι μεσολαβητές.
Το πολιτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή, αν και δεν αποκλείεται να προστεθεί και μία συνεδρίαση της πάλαι ποτέ κυβερνητικής επιτροπής, ώστε Γιώργος Παπανδρέου και κορυφαίοι να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι. Μέχρι τότε, βέβαια, οι δελφίνοι θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να επιδιώξουν τη συνεννόηση μαζί του. «Δεν αλλάζει γνώμη» είναι πάντως μέχρι στιγμής το μήνυμα των συνεργατών του, που δείχνουν το δρόμο της ψηφοφορίας στο εθνικό συμβούλιο.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.