Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Η Δραχμανάκη τώρα «καρφώνει» Γιώργο και διαψεύδει Λουκά

 

Αν η αναλγησία είναι το ένα χαρακτηριστικό τους, το δεύτερο είναι ο σαδισμός τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Εκφραστής αυτής της νοοτροπίας έγινε χθες η πλουσιοπάροχα αμειβόμενη επίτροπός μας στην Ευρώπη Μαρία Δαμανάκη. Η επίτροπος που πρώτη είχε αναπαραγάγει τα σενάρια της επιστροφής στη δραχμή (εξ ου και το νέο της προσωνύμιο Δραχμανάκη) χθες μπήκε στο παιχνίδι της καταρράκωσης του ηθικού και των νεύρων των Ελλήνων που υλοποιεί ο Λουκάς Παπαδήμος. Η κυρία Δαμανάκη μετά τη συνάντηση που είχε με τον διορισμένο πρωθυπουργό ισχυρίστηκε, διαψεύδοντας όσα είπε ο Λουκάς Παπαδήμος: «Θεωρώ θετικό ότι οι δανειστές μας δεν απαιτούν πλέον την κατάργηση του κατώτατου μισθού. Δεν την απαιτούν πλέον. Αυτό δεν ήταν εξαρχής δεδομένο. Δόθηκε μάχη, δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά τα καταφέραμε». Αυτό ήταν το ζεστό, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε πέταξε και το κρύο: «Χρειάζεται όλοι να συνεργαστούμε με ρεαλισμό, γιατί οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι η αποκλειστική αιτία της χαμηλής ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, αλλά είναι μια από τις αιτίες».

Η πάλαι ποτέ φωνή του Πολυτεχνείου, που στις Βρυξέλλες έχει μεταμορφωθεί σε φωνή των δάνειων δυνάμεων, καθησύχασε τους αγωνιούντες Ελληνες για το θέμα του ευρώ λέγοντας: «Η παραμονή στο ευρώ είναι η μείζων προτεραιότητα, είχα προειδοποιήσει εγκαίρως, απαιτεί θυσίες, αλλά, επαναλαμβάνω, δίνει ευκαιρίες και γι' αυτό είμαι εδώ».

Παράλληλα η επίτροπος κάρφωσε την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει εγκριθεί από την Κομισιόν η δημιουργία Ταμείου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά καθυστερεί η εφαρμογή του και «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για περαιτέρω καθυστέρηση».

Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.