Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Το ΑΣΕΠ θα επιλέξει τον νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Αυξάνονται οι συμμετοχές στον διαγωνισμό!..

Αυξάνονται και πληθύνονται οι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου το πάρει απόφαση και αποσυρθεί, στην κούρσα της διαδοχής μπορεί να μην εμφανιστούν δύο ή το πολύ τρεις υποψήφιοι, αλλά έξι πιθανόν ακόμα και επτά, καθώς στη λίστα προστέθηκε από σήμερα και ο Χάρης Καστανίδης.

Στο πάλαι ποτέ παπανδρεϊκό στρατόπεδοπροσανατολισμός δεν υπάρχει, τα νεύρα είναι τεντωμένα και περισσότεροι υποψήφιοι σκέπτονται να διεκδικήσουν την ηγεσία. Το να κατακερματιστούν όμως οι υποστηρικτές του δεν βολεύει τον κύριο Παπανδρέου, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει το παπανδρεϊκό μπλοκ ενωμένο, ώστε και επιρροή στην επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ να διαθέτει και να μπορεί να μπλοκάρει εντός του ΠΑΣΟΚ το ολοκληρωτικό άδειασμα...

της θητείας του.

Αυτό το τελευταίο σημείο έχει για τον πρώην Πρωθυπουργό ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανησυχεί, ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας μπορεί να στηθούν και ειδικά δικαστήρια. Όσο και αν φαίνεται περίεργο λοιπόν, η πανσπερμία υποψηφιοτήτων από το παπανδρεϊκό μπλόκ μπορεί να διευκολύνει τον Γιώργο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, μια προοπτική που έχει αρχίσει να ζυμώνει σοβαρά τις τελευταίες μέρες κυρίως μέσω του κ. Πάνου Μπεγλίτη.

Ταυτόχρονα επιχειρεί να συσπειρώσει το μέτωπο των υποστηρικτών του, ρίχνοντας γέφυρες σε δικά του στελέχη όπως ο κ. Γ. Ραγκούσης, ο οποίος έχει σταματήσει να κάνει αρνητικές δηλώσεις για τον κ. Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα.

Όσο πάντως ο κ. Παπανδρέου δεν αποκαλύπτει τις τελικές του προθέσεις, πάντως, οι επίδοξοι υποψήφιοι εκδηλώνουν τις δικές τους, με πρώτη και καλύτερη την κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία δουλεύει την υποψηφιότητα της εδώ και πολλούς μήνες, συγκεκριμένα από τη στιγμή που βγήκε από την κυβέρνηση. Το ότι ο σκοπός της ήταν να είναι υποψήφια δεν το έκρυψε τους τελευταίους μήνες, και δεν εγκατέλειψε αυτήν την προοπτική ούτε στο διάστημα που βρέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο έτερος του παπανδρεϊκού στρατοπέδου που το αποφάσισε είναι ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος θεωρεί ότι και την απαραίτητη ιδεολογική κατεύθυνση μπορεί να δώσει στην υποψηφιότητα του και ότι οι προτάσεις του, να πάει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές αμέσως μετά το μνημόνιο έχουν δικαιωθεί και το δημοψήφισμα εξακολουθεί να υπερασπίζεται. Το ότι δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στο Βενιζέλο είναι και αυτό ένα θέμα.

Βεβαίως αν τελικά ο κ. Παπανδρέου δεν θέσει υποψηφιότητα, τότε δεν είναι βέβαιο ότι ο Χρήστος Παπουτσής θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει μεγάλη επιρροή σε όλο το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σε σημερινούς υποστηρικτές του Βενιζέλου και είχε διαφωνήσει με την μνημονιακή πολιτική από την αρχή και όχι όψιμα. Αν στους «παπανδρεϊκούς» προσθέσετε τώρα και τους Βενιζέλο, Λοβέρδο Χρυσοχοίδη και Διαμαντοπούλου που ενδιαφέρονται, φτάνουμε αισίως στους επτά. Αν έτσι πάμε στις κάλπες, τότε είναι πιθανόν να μη φτάσουν οι δύο γύροι και να χρειαστεί τρίτος. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν διαλυθεί ως τότε...

Θέμης Δαγκλής από newpost μέσω togreki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.