Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣAΝ ΤΟ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ REAL DEMOCRACY NOW BERLIN

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ", ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

Aπρόσμενη τροπή πήρε η χτεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, σε εκδήλωση των Γερμανών Πρασίνων στο Βερολίνο, όταν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη της ομάδας Real Democracy Now ανήρτησαν πλακάτ με τη λέξη «Siemens» και αποκάλεσαν τον πρώην πρωθυπουργό συνυπεύθυνο για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Συγκεκριμένα, μία εκπρόσωπός της ομάδας πήρε τον λόγο και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλεί κανείς τον Κώστα Σημίτη για να μας πει πού πρέπει να πάει η Ελλάδα», αφού, όπως είπε, «έχει ένα μακρύ παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, καθώς κατά την διάρκεια της κυβέρνησής του η διαφθορά αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό».

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της ομάδας αναφέρθηκε στους κυρίους Τσουκάτο και Μαντέλη, αλλά και στον πρώην υπουργό Αμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, για τον οποίο όπως είπε η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι έχει πάρει χρήματα και κάλεσε τον κ. Σημίτη, τον άνθρωπο που «θυσίασε τον ελληνικό λαό» και είναι «ταυτισμένος με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την οποία σήμερα επικρίνει» να «αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσυρθεί», όπως είπε καταχειροκροτούμενη από μεγάλο μέρος του κοινού.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σημίτης αρνήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση, πάντως επιχείρησε να αντεπιτεθεί δια της πλαγίας οδού, επιστρατεύοντας το γνωστό πια όπλο του ψεύδους και της τρομολαγνικής προπαγάνδας σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Έφτασε, μάλιστα, στο απίστευτο σημείο λαθροχειρίας να ισχυριστεί πως όσοι επιθυμούν την "επιστροφή στη δραχμή", είναι απλώς κάποιοι ξεπεσμένοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, "φέρνοντας τα ευρώ τους από το εξωτερικό"...

Σημίτης: Και αντιμνημονιακός και υπέρ του μνημονίου!

Στην ομιλία του με τίτλο "Ελλάδα, quo vadis?" ο πρώην πρωθυπουργός από τη μια υπεραμύνθηκε της πολιτικής η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και των κριτηρίων που εφαρμόστηκαν για αυτήν, καθώς ο ίδιος ήταν ο αρχιτέκτονάς της!!!

Παράλληλα, προσπάθησε να βγάλει από πάνω του τη "ρετσινιά" της δημιουργικής λογιστικής, λέγοντας ότι "Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα πέτυχε την είσοδο στην ΟΝΕ χωρίς να έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

Το πιο τραγελαφικό από όλα όμως, ήταν πως ο Κ. Σημίτης πυροβόλησε αλύπητα το.. μνημόνιο, καθώς χαρακτήρισε "εξωπραγματικούς τους όρους που τέθηκαν για την δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας" ενώ μίλησε για πολιτικά μοιραίο λάθος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι "οι συντάκτες του Μνημονίου είχαν παραλείψει να συναρτήσουν τους στόχους με τις πραγματικές εξελίξεις, δηλαδή την ύφεση".

Πάντως ο Κ. Σημίτης δεν παραλείπει να υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης του πνεύματος των μνημονιακών προγραμμάτων, ως "απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.