Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Ένας στους πέντε Γερμανούς δεν ξέρει τι έγινε στο Άουσβιτς

 

Ένας στους πέντε Γερμανούς δεν ξέρει τι έγινε στο Άουσβιτς

Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στη Γερμανία κατά την 67η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, δείχνουν την άγνοια των νέων για τα τραγικά γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και τα αντισημιτικά αισθήματα που τρέφει μερίδα τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, ένας στους πέντε Γερμανούς ηλικίας από 18 έως 30 ετών δηλώνει πως δε γνωρίζει τι συνέβη στο στρατόπεδο. Παράλληλα νέα έρευνα δείχνει ότι το ένα πέμπτο των Γερμανών τρέφει αντισημιτικά αισθήματα.
«Αυτό είναι ακριβώς το 20%, είναι πολύ για τη Γερμανία» δήλωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ (της γερμανικής Βουλής) Νόρμπερτ Λάμερτ, κατά τη διάρκεια τελετής όπου ο 91χρονος κριτικός λογοτεχνίας Μαρσέλ Ράιχ Ρανίτσκι μίλησε για το πως επιβίωσε από το γκέτο της Βαρσοβίας.
Την ίδια ώρα η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπόθεση της νεοναζιστικής τριμελούς συμμορίας «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ» (NSU), που φέρεται ότι δολοφόνησε εννέα μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.
«Η αποκάλυψη των πρωτοφανών δολοφονιών τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι δεν έχουμε ακόμη πετύχει να κάνουμε τη Γερμανία ελεύθερη από το ρατσιστικό μίσος» πρόσθεσε επ’αυτού ο βουλευτής.
Η αντιπρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Σαρλότ Νόμπλοχ ανέφερε από την πλευρά της σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι η δημοσκόπηση αυτή υπογραμμίζει τα «θλιβερά μειονεκτήματα» του πολιτικού και εκπαιδευτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.