Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Απομακρύνθηκε ο Ρουμάνος ΥΠΕΞ μετά τα σχόλια για τους διαδηλωτές

 

Στην απόφαση να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον υπουργό Εξωτερικών, Τεοντόρ Μπακόνσκι, κατέληξε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Έμιλ Μποκ, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την ένταση που επικρατεί στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Λυπούμαι ειλικρινά για τα φραστικά ολισθήματα ορισμένων συναδέλφων μου απέναντι στους διαδηλωτές. Ζητώ συγγνώμη από τους Ρουμάνους και σε αυτό το πνεύμα, αποφάσισα να καθαιρέσω τον υπουργό Εξωτερικών Τεοντόρ Μπακόνσκι», δήλωσε ο Μποκ.
Επαφίεται πάντως στον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου να εγκρίνει ή όχι την απόφαση αυτή.
Ο Μπακόνσκι είχε αναρτήσει κείμενο στο blog του, λέγοντας ότι όσοι εκτόξευαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών ήταν «ανόητοι και βίαιοι κάτοικοι των φτωχομαχαλάδων».
Τους συνέκρινε δε με τους ανθρακωρύχους, οι οποίοι τη δεκαετία του 1990 χρησιμοποιούσαν βία για να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις.
Προτού αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών ο Μπακόνσκι ήταν πρεσβευτής της Ρουμανίας στο Βατικανό και το Παρίσι.
Mε το που έγινε γνωστή η είδηση, αρκετοί φοιτητές συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία του Βουκουρεστίου, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή δεν είναι αρκετή.
Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επανέλαβαν ότι η χώρα χρειάζεται «ριζικές λύσεις», όπως την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.